Στο Ειδικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων ο Περιφερειάρχης

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2013 20:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:43

Μία ξεχωριστή υποδοχή επεφύλαξαν οι μαθητές και το προσωπικό του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Λάρισας, στους Αγίους Αναργύρους, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, που επισκέφτηκαν το σχολείο για να προσφέρουν μία νότα χαράς στους μαθητές με τη διανομή δώρων και να περάσουν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι μαθητές  παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, απήγγειλαν ποιήματα και δημιούργησαν μία υπέροχη εορταστική  ατμόσφαιρα με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους, εντυπωσιάζοντας τους γονείς, τους φίλους τους και όλους τους παρευρισκόμενους.

Μιλώντας για το έργο του Σχολείου, η διευθύντρια κ. Αντιγόνη Παληκαρά, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη για τα εργαστήρια

Χειροτεχνίας, Ανθοκομίας και Αυτόνομης Διαβίωσης που λειτουργούν και δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες που τους βοηθούν να ενταχθούν στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη, ως χρήσιμοι κι ενεργοί πολίτες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιλαμβανόμαστε ότι στις δύσκολες εποχές που διανύουμε γίνεται ακόμη επιτακτικότερη η ανάγκη να στηρίξουμε τις κοινωνικές – σχολικές υποδομές και ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Στεκόμαστε δίπλα σας και γι΄ αυτό προωθήσαμε ένα ευρύ πρόγραμμα εξοπλισμού των ειδικών σχολείων, μέσω του  ΕΣΠΑ, ύψους 2 εκ. ευρώ για όλη τη Θεσσαλία. Σε λίγο αυτός ο εξοπλισμός θα παραδοθεί στα δημιουργικά χέρια των παιδιών του σχολείου σας. Επίσης, όσον αφορά στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποκτήσει μόνιμη στέγη στη Λάρισα και γενικότερα  να προχωρήσει το θέμα όχι με εμβαλωματικές λύσεις αλλά με σταθερά βήματα. Στόχος είναι να δοθεί αρχικά η έγκριση από το υπουργείο παιδείας και έπειτα να αναζητήσουμε λύσεις για τη χρηματοδότησή του. Είμαι βέβαιος ότι με πίστη, αλληλεγγύη και προσπάθεια θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε. Σας εύχομαι από καρδιάς καλές γιορτές και καλή δύναμη για τη συνέχιση του σημαντικού έργου που γίνεται στο σχολείο σας».

 Με τη σειρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρακολουθήσαμε την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των μαθητών. Το έργο που παράγεται στο σχολείο σας είναι πραγματικά σημαντικό και η προσπάθεια όλων σας, μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων, αξιέπαινη. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι στις γιορτές, παρά τα προσωπικά μας προβλήματα, είμαστε πάνω απ΄ όλα άνθρωποι και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με τα  παιδιά. Οι οικονομικές δυσκολίες των καιρών δεν αποτελούν δικαιολογία, αλλά αντίθετα μας «πεισμώνουν» για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και να ενισχύσουμε έστω και με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε, τις κοινωνικές δομές. Είμαστε δίπλα σας και το αποδείξαμε με το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξοπλισμού για τα ειδικά σχολεία. Όσον αφορά στο κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζει το σχολείο σας, να είστε σίγουροι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του.

Θέλω να είστε βέβαιοι ότι είμαστε δίπλα σας, πάντα στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε το έργο σας με όποιο τρόπο μπορούμε. Το σχολείο σας βοηθάει αυτά τα τόσο αξιόλογα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία. Εύχομαι σε παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς «Χρόνια Πολλά» και «Καλή Χρονιά».

 Τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν οι κυρίες της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης κ. Βασιλική Φώλια, Ελένη Κατσαούνη, Βικτωρία Λάππα, Δήμητρα Τουρσουνίδου, Μάγδα Βουκαλίδου, Ελένη Κατσαντώνη και Ελένη Αστάρα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass