ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΦΘΟΡΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Στις φλόγες το Δημαρχείο Φαρσάλων

Δημοσίευση: 04 Απρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Κινδύνευσε να καεί ολοσχερώς χθες τα ξημερώματα το Δημαρχείο Φαρσάλων από φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το αρχείο του Δήμου. Οι πυκνοί καπνοί που έβγαιναν από το κτίριο στις 5 το πρωί έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής  που ειδοποίησε την Πυροσβεστική, ενώ ειδοποιήθηκαν από το σύστημα πυρασφάλειας ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μπαμπανίκας κ.ά., που κατέφθασαν στο Δημαρχείο. Παραβιάστηκε η κεντρική πόρτα του κτιρίου από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων, ενώ κατέφθασαν και πυροσβεστικά από τη Λάρισα με επικεφαλής τον κ. Νίκο Μητσογιάννη, διοικητή Π.Υ. Λάρισας και άρχισε η κατάσβεση που ήταν αρκετά δύσκολη. Έσπασαν τζάμια, το αρχείο καταστράφηκε, έλιωσαν από τη μεγάλη θερμοκρασία οι πίνακες και οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, οι τοίχοι μαύρισαν, τα έπιπλα είναι σε άθλια κατάσταση και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Εμπρησμός ή βραχυκύκλωμα; Την προανάκριση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λάρισας.

Στην κατάσβεση που ολοκληρώθηκε μετά από 5-6 ώρες συμμετείχαν 5 πυροσβεστικά οχήματα και 20 περίπου άνδρες από την Πυροσβεστική Λάρισας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων, επικεφαλής των οποίων ήταν ο κ. Νίκος Μητσογιάννης διοικητής της Π.Υ. Λάρισας και ο κ. Θεόδωρος Σταφύλης προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων.

Το Δημαρχείο Φαρσάλων για μερικές ημέρες δεν μπορεί να λειτουργήσει και όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των ζημιών συνεργεία καθαρισμού, αλλά και αποκατάστασης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του κτιρίου, βαφές, καθαρισμός επίπλων που είναι σε κακή κατάσταση από τους καπνούς. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας υπάλληλοι του Δήμου προσπαθούσαν, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα να καθαρίσουν διάφορους χώρους που υπέστησαν περισσότερες ζημιές και κυρίως από το υπόγειο του κτιρίου.

Άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου παρέμειναν στον χώρο του Δημαρχείου μέχρι αργά το απόγευμα για να επέμβουν αν χρειαστεί, αν και η φωτιά είχε σβήσει.

ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμος Φαρσάλων ανακοινώνει ότι, λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε το Δημαρχιακό Μέγαρο, οι παρακάτω διαγωνισμοί:

α) Υποδομές Ηλεκτροφωτισμού Δήμου Φαρσάλων" με ημερομηνία διεξαγωγής 6-4-2015

β) "Εργασίες Συντήρησης Πρασίνου Δήμου Φαρσάλων" με ημερομηνία διεξαγωγής 8-4-2015 και

γ) "Προμήθεια Καυσίμων Κίνησης Δήμου Φαρσάλων" με ημερομηνία διεξαγωγής 8-4-2015

θα διεξαχθούν τις ίδιες ημέρες και ώρες στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΔΕΥΑ Φαρσάλων (Αχιλλέως 8).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass