ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΡΧΩΣΗ

Με σειρά στις αρδεύσεις

Δημοσίευση: 05 Απρ 2015 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:48

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, να συγκαλέσει κοινή σύσκεψη στο δημαρχείο παρουσία των προέδρων και εκπροσώπων των ΤΟΕΒ που ενεργοποιούνται στο πλαίσιο των ορίων του Δήμου Τυρνάβου και να τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν το μέλλον της διαχείρισης των υπόγειων, κυρίως, υδάτων για την άρδευση, αλλά και επιφανειακών σε συγκεκριμένη περιοχή.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύνταξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Τυρνάβου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν τους τοπικούς ΤΟΕΒ και ειδικά για τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα, την υπογείωση των αγωγών άρδευσης.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ενεργειακό κόστος λειτουργίας των αρδευτικών δομών και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός των αντλιοστασίων.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν βασικά ζητήματα σε ό,τι αφορά την ορθολογική διαχείριση των νερών άρδευσης και την υπογείωση των αγωγών.

Επίσης εξετάστηκε η περίπτωση ανασύστασης του παλαιού αρδευτικού αύλακα που ξεκινά κατά μήκος του Τιταρήσιου ποταμού από την περιοχή του οικισμού Δαμασουλίου και καταλήγει στον κάμπο στην περιοχή Πλατανουλίων. Η ανασύστασή του θα συμβάλει καθοριστικά στον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή.

Επίσης στη συνάντηση κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση των νερών της άρδευσης στον κάμπο του Δήμου Τυρνάβου, ενώ παράλληλα από την πλευρά της δημοτικής αρχής Τυρνάβου τονίστηκε η σημασία της αξιοποίησης των νερών για τον παραγωγικό ιστό της περιοχής.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η εξέταση σκέψεων και προτάσεων στο πλαίσιο του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των ΤΟΕΒ και της εξοικονόμησης ενέργειας η περίπτωση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στα πλαίσια της αρχής ενεργειακού ισοζυγίου (ΝΕΤ METERING).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου κ. Κώστας Κουλιός και Αλέκος Χατζηκρανιώτης, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Τυρνάβου, Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα, Αγίας Σοφίας κ. Παντελής Μπακαγιάννης, Σωτήρης Τζιούφας, Χρήστος Τασιούλας, o αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Ναός Νταμπαλέτσιος, διευθυντές των ΤΟΕΒ Αγίας Σοφίας και Δαμασίου κ. Δημήτρης Γκουντελίτσας και Απόστολος Λυτσιούλης καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι του Δήμου Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass