ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Σε αναβρασμό οι μηχανικοί και στη Λάρισα

Απειλείται η λειτουργία του ΤΕΕ και η επαγγελματική τους υπόσταση Οξύτατο το ασφαλιστικό πρόβλημα του κλάδου που υφίσταται σοβαρή αδικία

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2013 8:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:57

 

Σε έντονη συλλογική αντίδραση προσανατολίζονται οι μηχανικοί επιχειρώντας να προστατεύσουν την λειτουργία του Τεχνικού Επιμελητηρίου αλλά και την επαγγελματική τους υπόσταση, που στραγγαλίζονται από τις μνημονιακές πολιτικές και τις αντιφατικές κυβερνητικές παρεμβάσεις. Παράλληλα αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο εξαιτίας του οξύτατου ασφαλιστικού προβλήματος, καθώς οι προσφερόμενες υπηρεσίες και παροχές υποβαθμίζονται δραματικά ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται θεαματικά.

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Τμήματος, συγκλήθηκε στη Λάρισα κοινή σύσκεψη της Δ. Ε. του Τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας, με τις Ν. Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας και τις διοικήσεις των κλαδικών συλλόγων των μηχανικών προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενόψει και της συνεδρίασης της κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στο τέλος Μαρτίου στην Αθήνα.

Ενημερώνοντας τους αιρετούς του κλάδου, ο πρόεδρος του Τμήματος Κων. Διαμάντος αναφέρθηκε στη δεινή θέση που έχει περιέλθει το ΤΕΕ με την κατάργηση του «πόρου» (2% και 2%ο), που σημειωτέον προέρχεται από την εργασία των ίδιων των μηχανικών, προειδοποιώντας ότι διαγράφεται κίνδυνος ακόμη και αναστολής λειτουργίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου καθώς η κυβέρνηση καθυστερεί να αναπληρώσει τους οικονομικούς πόρους που κατάργησε και μάλιστα με τρόπο αντισυνταγματικό. Επισημαίνοντας την πολυεπίπεδη προσφορά του ΤΕΕ στους μηχανικούς και την κοινωνία, επέκρινε την κυβέρνηση για την αντιφατική τακτική της απέναντι στον φορέα, καλώντας τους μηχανικούς να αντιδράσουν συλλογικά και οργανωμένα.

«Την ίδια στιγμή που η «ασφυξία» σε κάθε τομέα απασχόλησης του μηχανικού καθιστά αδύνατη τη βιωσιμότητα τους και την πληρωμή των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών και των λοιπών «χαρατσιών» που όλη η κοινωνία καλείται να πληρώσει», τόνισε ο κ. Διαμάντος, « την ίδια ώρα που οι δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες και οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι, πέρα από την οικονομική «εξαθλίωση», βιώνουν και τη διαρκή υποτίμηση του ρόλου τους, η «μαγική» λέξη «Ανάπτυξη» αποτελεί το επιζητούμενο «φάρμακο» στην ύφεση από την Κυβέρνηση. Και ο καθένας γνωρίζει πως το περιεχόμενο της Ανάπτυξης ήταν και είναι το πολυδιάστατο έργο του μηχανικού».

Στην ενημέρωση του προέδρου αλλά και στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί και ιδιαίτερα οι νεότεροι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Καθώς και η μεγάλη αδικία που υφίστανται στο ασφαλιστικό ζήτημα, καθώς λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά του ταμείου τους με το «κούρεμα», οι εισφορές τους εκτοξεύονται ενώ ταυτόχρονα οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίζονται δραματικά και οι συντάξεις συμπιέζονται διαρκώς.

Πρόεδροι των κλαδικών συλλόγων και άλλοι εκλεγμένοι στα συλλογικά όργανα, εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί οι μηχανικοί και ζήτησαν επίσης το ξεδίπλωμα κινητοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα. Με συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαιτούν λύσεις άμεσα, στο εργασιακό και ασφαλιστικό των μηχανικών αλλά και στην απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας και της προσφοράς του ΤΕΕ προς τους μηχανικούς, την Πολιτεία και την Κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, στην κοινή σύσκεψη αποφασίσθηκε:

- Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Μαρτίου, όλα τα ΔΣ των κλαδικών συλλόγων να πληροφορήσουν με έκτακτες γενικές συνελεύσεις και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο τα μέλη τους ώστε οι μηχανικοί  και ενήμεροι να είναι αλλά και να αποδεχτούν να συμμετέχουν ενεργά στις προγραμματιζόμενες πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων.

- Την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα υπάρξει η τελική σύσκεψη του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ με τους κλαδικούς συλλόγους για «οριστικοποίηση του πλαισίου προτάσεων- ενεργειών»

- Κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας (30-31/3/2013, Αθήνα) , ο πρόεδρος και οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι του Τμήματος θα καταθέσουν το προαναφερθέν «πλαίσιο».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass