Μ. Χαρακόπουλος: Η κρίση στην Κύπρο απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2013 19:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:05

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στον Τύρναβο τόνισε ότι η κρίση στην Κύπρο απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση «που λαϊκίζει».

 

Ο κ. Χαρακόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο απογυμνώνουν την επιχειρηματολογία όσων λαϊκίζουν ασύστολα αριστερά και δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Επί μήνες μας «ψέκαζαν» με επιχειρήματα που είχαν ως βάση είτε το «ξανθό γένος» που θα έσωζε την Κύπρο και εμάς, είτε εναλλακτικά σενάρια, plan b, c, για τιτλοποίηση της μελλοντικής αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Τελικά «ο Μόσκοβος δεν έφερε το σεφέρι» και τα ενεργειακά κοιτάσματα δεν φάνηκαν αρκετά για να ενεργοποιήσουν δυνάμεις εκτός Ε.Ε.

Όσοι πανηγύριζαν το αρχικό «Όχι» στο πρόγραμμα εξυγίανσης της Κύπρου, μετά τη δοκιμασία της πρόγευσης της χρεοκοπίας -με τις ουρές στα άδεια ΑΤΜ και τις ελλείψεις στα super market- ζητούν τώρα μεγαλύτερο κούρεμα των καταθέσεων και γενναιοτέρα μέτρα.

Για άλλη μια φορά περίσσεψε η ανευθυνότητα. Κάποιοι, μάλιστα «βγήκαν στα κεραμίδια» χαρακτηρίζοντας «ήρωες» τους βουλευτές της κυπριακής βουλής και «δωσίλογους» τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που ψήφισαν επώδυνα μέτρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και εύκολες συνταγές. Εδώ που φτάσαμε θα υπάρξουν θυσίες απ’ όλους.

Η κυβέρνηση Σαμαρά χειρίστηκε την κυπριακή κρίση με ψυχραιμία και υπευθυνότητα: α) στηρίζοντας την Κύπρο στις αποφάσεις της και β) παίρνοντας πρωτοβουλίες ώστε η κρίση να μην επιβαρύνει την ελληνική οικονομία.

Η κρίση, όμως, στη μαρτυρική μεγαλόνησο οδήγησε και στα αποκαλυπτήρια του πολιτικού αρραβώνα ανάμεσα στις δυνάμεις που πλειοδοτούν σε ανευθυνότητα και λαϊκίστικες κορώνες, το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Ανάμεσα σε αυτούς που αποκαλούν γκάγκστερς τους εταίρους και δανειστές και εκείνους που υποστηρίζουν ότι… μας ψεκάζουν.

Η πατρίδα περνά δύσκολες στιγμές. Και τέτοιες ώρες όσοι λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις δεν μπορεί να έχουμε ως κριτήριο πως θα γίνουμε πρόσκαιρα ευχάριστοι στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται έξω από τη βουλή, αλλά το μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον του έθνους».

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο βουλευτής κ. Κέλλας, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Καραλαριώτου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παπαευθυμίου και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τυρνάβου κ. Τουρβάτσιος.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass