Δημιουργείται πολυιατρειο και πολιτιστικό κέντρο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2013 13:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:08
 

Της Λένας Κισσάβου

 

Μετά από ενάμιση χρόνο σχεδόν καθυστέρησης, από τη στιγμή που διακόπηκε η χρηματοδότησή του, από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», όπου είχε ενταχθεί, ξεκινούν άμεσα και πάλι, οι εργασίες κατασκευής ενός τριώροφου κτιρίου στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, που προορίζεται να φιλοξενήσει κοινωνικό πολυϊατρείο, πολιτιστικό κέντρο, ΚΑΠΗ και τα γραφεία της 3ης δημοτικής κοινότητας.

Από το 2010,όταν υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του αναδόχου Ρουπακιάς Κατασκευαστική Ο.Ε., για τη δημιουργία  του έργου, οι εργασίες προχώρησαν για περίπου ένα χρόνο, όσο υπήρχε ροή χρηματοδότησης (2011), καταφέρνοντας ο εργολάβος να ολοκληρώσει μέχρι τότε, την κατασκευή του φέροντος οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα (γιαπί).

Από το 2011, ο Δήμος Λαρισαίων αναζητούσε νέα πηγή χρηματοδότησης και το έργο είχε «παγώσει», μέχρι και πρόσφατα, όταν αυτό εγκρίθηκε να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ως ένα από τα ώριμα έργα του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».

Με 770.000 ευρώ, να εκκρεμούν για την αποπεράτωσή του, το έργο έχει πάρει το πράσινο φως, για να ολοκληρωθεί, ενώ προβλέπεται να είναι έτοιμο εντός ενός χρόνου, από την έναρξη των εργασιών, που θα ξεκινήσουν προσεχώς.

Πρόκειται για μία σημαντική εστία φιλοξενίας ποικίλων δράσεων, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία θα καλύψει ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και βρίσκεται επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βόλου, με συνολική δόμηση 950m2 , σε οικόπεδο 552 m2.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προβλέπεται να γίνουν τα εξής:

-Στο ισόγειο: Θα λειτουργήσει κοινωνικό πολυϊατρείο και ΚΑΠΗ. Ειδικότερα θα κατασκευαστούν χώροι διαφόρων ιατρείων, φυσιοθεραπείας, αναψυκτήριο και χώροι φιλοξενίας του ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου.

-Στο 1ο όροφο: Προβλέπεται να λειτουργήσει Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα φιλοξενήσει τη δράση της Λέσχης Πολιτισμού Αγίου Κωνσταντίνου, με αίθουσες που θα καλύπτουν τις ανάγκες για τα τμήματα χορού, ζωγραφικής κ.α.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Λέσχη Πολιτισμού της συνοικίας, λειτουργεί σε χώρο που νοικιάζει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ με την ολοκλήρωση του εν λόγω κτιρίου, θα στεγάζεται πλέον σε ιδιόκτητη στέγη.

-Στον 2ο όροφο: Θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων και χώροι για να στεγάσουν τα γραφεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων.

Το συμβατικό ποσό για την κατασκευή του έργου, βάση της μελέτης ανέρχεται στα 993.791 ευρώ, ενώ την συνέταξαν(και θα επιβλέπουν την εξέλιξή του) οι κ.κ.  Μάγκου Ε. – Τσιάρας Μ. – Συντάκας Κ. – Παπαιωάννου Α. – Τσολάκης Σ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass