Λογοτεχνική συντροφιά στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 02 Απρ 2013 17:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:17

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου επισκέφθηκαν  η συγγραφέας κ. Σοφία Μαντουβάλου και ο εικονογράφος κ. Ανδρέας Καράμπελας στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, μετά από πρόσκληση του σχολείου.

 Στην αρχή μίλησαν στην αίθουσα των εκδηλώσεων του σχολείου σε 270 μαθητές. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ευγένεια, την καλοσύνη, την ηρεμία και το χιούμορ που είχαν οι καλεσμένοι μας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Ε΄ τάξης. Στόχος του προγράμματος ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για διάβασμα, να το αγαπήσουν, «να συνομιλήσουν» με το κείμενο, να εμπλακούν σ’ αυτό , να καλλιεργηθεί η αισθητική τους, να γίνουν κριτικοί αναγνώστες. Όλα αυτά να επιτευχθούν μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, έτσι η ανάγνωση γίνεται παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα οι αναγνώστες – μαθητές διασκεδάζουν δημιουργικά.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν για πρώτη φορά με μια συγγραφέα και έναν εικονογράφο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που συνέδεσε τη δράση της φιλαναγνωσίας με την πραγματικότητα.

Μέσα σε μια πολύ ζεστή και τρυφερή ατμόσφαιρα μίλησαν με τους αναγνώστες – μαθητές για τον τρόπο της δουλειάς τους. Εξιστορώντας δικά τους βιώματα, έδωσαν στους μαθητές να καταλάβουν πως μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες μπορεί κανείς να δημιουργεί.

Η συγγραφέας αναφέρθηκε στις πηγές έμπνευσης και μας διηγήθηκε αστεία περιστατικά σχετικά με τη δημιουργία των βιβλίων της. Μοιράστηκε μαζί μας ιδέες για βιβλία που μπορούμε να φτιάξουμε. Αυτοσχεδίασε μαζί με τα παιδιά μια ιστορία και ο εικονογράφος σκιτσάρισε στον πίνακα.

Απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών εξιστορώντας δικά τους βιώματα. Οι εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και ο ειλικρινής και ανθρώπινος λόγος και τόνος τους βοήθησαν στη δημιουργία μιας ωραίας λογοτεχνικής συντροφιάς.   Με την αμεσότητα και την απλότητά τους αγκάλιασαν τους μαθητές.

Για την προετοιμασία του προγράμματος  έγινε ανάγνωση  από το λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «η δασκάλα  που το κεφάλι της έγινε καζάνι» και από το ιστολόγιο ο μικρός αναγνώστης το λογοτεχνικό «οι φορεσιές του φεγγαριού».

Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι μαθητές της Ε΄ τάξης, οι εκπαιδευτικοί Ζήσκου  Ελένη και Παπανικολάου Ξενοφών. Την ηλεκτρονική επιμέλεια του προγράμματος έκανε η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής Κουτάλου Χριστίνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass