ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις κρασιών

* ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2.000.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:19
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Με αισιοδοξία και με τη δύναμη που έχει δεκαετίες τώρα ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου χάρη στο ενδιαφέρον των 500 περίπου συνεταίρων – μετόχων, αλλά και την αγάπη και την πίστη των χιλιάδων καταναλωτών οι οποίοι πίστεψαν και πιστεύουν στο κρασί, το τσίπουρο, και στα άλλα ποιοτικά προϊόντα του συνεταιρισμού, σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, την προσφορά ποιότητας σε προσιτές τιμές, πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση του συνεταιρισμού στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου.
Στη κατάμεστη από μέλη αίθουσα, πέρα από την ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη, τον γενικό διευθυντή κ. Βαγγέλη Σίκαλο, τον προϊστάμενο λογιστηρίου κ. Γιάννη Πανταζή και άλλα στελέχη, υπήρξε ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή των μελών – μετόχων οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα και πήραν απαντήσεις από τη διοίκηση και τα στελέχη του συνεταιρισμού.
Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εξελέγη ο κ. Γιώργος Κόντσας με συνεργάτες τους κ. Θεόδωρο Λεπενιώτη και Δ. Αγραφιώτη.
Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο ορκωτός λογιστής κ. Δ. Ζυγελόπουλος και ο νομικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Λεπενιώτης.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης κατέθεσε αναλυτικά την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου για τις εργασίες και τα αποτελέσματα του συνεταιρισμού στη διαχειριστική χρήση του 2012, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του συνεταιρισμού, με παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καταβλήθηκε προσπάθεια να επιλυθούν θέματα που αφορούν την άτοκη χρηματοδότηση. Επίσης έγινε αναφορά στην επιτυχία για την κατοχύρωση της ονομασίας «Μοσχάτο μαύρο Τυρνάβου» ως συνώνυμο του Μοσχάτου Αμβούργου, για τα σταφύλια που καλλιεργούνται στα όρια του Δήμου Τυρνάβου.
Και συνέχισε λέγοντας: «Στην παραγωγή κρασιών και τσίπουρου, αξιοποιήσαμε τη νέα τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει στις νέες γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης, την ποιότητα των σταφυλιών, τις ικανότητες όλων των στελεχών μας, και γενικά τις δυνατότητες όλων των εργαζομένων, με τους οποίους η συνεργασία υπήρξε αρμονική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τη δημιουργία τριών νέων, το «Μοσχάτο λευκό», την «Ηριγόνη» και το «Sauvignon Blanc».
Με τη βοήθεια όλων διοίκησης, μελών και εργαζομένων ,καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 2.000.000 ευρώ.
Κατασκευάστηκε νέος Βιολογικός Καθαρισμός που καλύπτει πλέον της ανάγκες του Οινοποιείου και του αποσταγματοποιείου.
Με γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια του μηχανικού τμήματος της επιχείρησης και των εργαζομένων, κρατήσαμε όρθια την επιχείρηση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο αποσταγματοποιείο και η οποία επιβάρυνε με μεγάλο κόστος την επιχείρηση».
Στον τομέα των πωλήσεων, ο κ. Ραψανιώτης αναφέρθηκε στην επέκταση του δικτύου πωλήσεων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Με τη συμμετοχή συνεταιρισμού σε μεγάλες εκθέσεις ΗORECA, έγινε προβολή των προϊόντων του και συνέχισε: «Με τον ορθολογισμό των δαπανών πετύχαμε την προβολή των προϊόντων μας με νέες μεθόδους διαφήμισης, ενώ με σκοπό την εξωστρέφεια της επιχείρησης, συμμετέχοντας σε παγκόσμιες εκθέσεις στην Κίνα σε συνεργασία με άλλους τρείς συνεταιρισμούς μέσο Κ.Ε.Ο.Σ.Ε και για τις οποίες αναμένεται επιδότηση, εδραιώσαμε τον συνεταιρισμό στον παγκόσμιο χάρτη των οινοποιών, αποσπώντας το πρώτο βραβείο για το κρασί «Ρόδοινος».
Δώσαμε και δίνουμε μεγάλη μάχη, γιατί ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο δύσκολος. Αντιμετωπίσαμε αθρόες εισαγωγές κρασιών με μεγάλο πόλεμο τιμών και μεγάλες ανακατατάξεις στην αγορά. Ο συνεταιρισμός μας στηρίζει το εισόδημα των μελών του με καλές τιμές στα σταφύλια. Το Οινοποιείο αποστάζει εκλεκτά τελικά προϊόντα. Βιώνουμε όμως μια οικονομική κρίση η οποία άρχισε να έχει επιπτώσεις στη δράση μας. Χρειάζεται ψύχραιμη και συνετή πολιτική για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της.
Σφιχτή πολιτική στα έξοδα, με περιστολή των ελαστικών δαπανών. Παράλληλα προχωρούμε σε στοχευμένες ενέργειες στις πωλήσεις μας , οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα με την είσπραξη των χρημάτων, και εγώ ως πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ξοδεύουμε αρκετό χρόνο για την επίλυση των προβλημάτων του συνεταιρισμού και την ομαλή λειτουργία του».
Και κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύω ότι τη χρονιά που πέρασε, ενεργήσαμε μέσα σε νόμιμα πλαίσια και με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων του συνεταιρισμού».
ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ
Οι τιμές που δόθηκαν ανά ποικιλία σταφυλιών και για 11 βαθμούς για την περυσινή εισκομιστική περίοδο, είναι οι παρακάτω.
- Μοσχάτο, Γκρενάζ, Λημνιώνα, Μακαμπέο-Ντεμπίνα,
- UNI BLANK - Ροδίτης-Σαββατιανό-Ασσύρτικο 0,35 ευρώ.
- Μπαντίκι- 0,40 ευρώ
- Σαρντονέ-Μαλαγουζιά 0,45 ευρώ
- Γκραν Νουάρ-Αλικάντε 0,40 ευρώ
- Sauvignon Blanc 0,60 ευρώ
- Για 12 βαθμούς: Καπερνέ 0,45 ευρώ
- Για 13 βαθμούς: Μερλό 0,43 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass