ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΜΑΪΚΟ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό…»

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:25
 Με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και ένα εξίσου μεγάλο παράπονο προς την ελληνική πολιτεία, ολοκλήρωσε χθες την ομιλία του στη Λάρισα, ο πρώην πρωθυπουργός και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Παντελή Μάϊκο. Ο κ. Μάίκο απευθύνθηκε σε κατάμεστο ακροατήριο μεταναστών σε κοσμικό κέντρο της περιοχής, πραγματοποιώντας τη δεύτερη (μετά τη Θεσσαλονίκη), προεκλογική ομιλία του εκτός της χώρας του.
Το μήνυμα που έστειλε στους ομοεθνείς του ήταν ένα: όλοι πρέπει να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, καταστώντας κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα. Επέκρινε δριμύτατα τον Σαλί Μπερίσα για την ασκούμενη πολιτική του, ενώ χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία την «αλλαγή», καθώς, όπως είπε η Αλβανία βρίσκεται σε δίνη πολιτική, οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης.
Συνδύασε μάλιστα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με αυτή στην Αλβανία, λέγοντας πως ότι επηρεάζει την Ελλάδα, επηρεάζει άμεσα και την Αλβανία. Στο σημείο αυτό πάντως έσπευσε να ευχαριστήσει τον ανώνυμο Έλληνα πολίτη, ο οποίος στάθηκε αρωγός στον Αλβανό μετανάστη, αφού ήταν αυτός που ουσιαστικά συνέβαλε στην οικονομική του στήριξη, μέσα από τις δουλειές που του έδωσε, ενώ και σε επίπεδο καθημερινής ζωής ήταν εξίσου σημαντική η συμβολή των απλών ανθρώπων της υπαίθρου και των πόλεων, στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.
Ωστόσο έψεξε τη σημερινή πολιτική ηγεσία της Αθήνας, αφενός μεν γιατί οι πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν τελματωθεί και κυρίως γιατί κρατά «ομήρους» πολλούς Αλβανούς οι οποίοι ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα με την πολιτική της στο θέμα της μετανάστευσης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα είχε μιλήσει σε ανάλογη συγκέντρωση στη Λάρισα και ο Ίλιρ Μέτα, επίσης πρώην πρωθυπουργός της χώρας και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία της.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass