Από το χωράφι στα ιδρύματα!

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 21:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:27

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία βίωσαν οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας». Ανταποκρινόμενοι σε μια αξιέπαινη πρόταση ενός νέου αγρότη από το χωριό Κυπάρισσος του Δήμου Κιλελέρ, πήγαν στο χωράφι του, μάζεψαν μόνοι τους 5 τόνους λάχανα και άλλα προϊόντα που τους πρόσφεραν άλλοι παραγωγοί του Δημοτικού Διαμερίσματος και τα μοίρασαν το απόγευμα της ίδιας μέρας σε ιδρύματα και οικονομικά αδύναμες οικογένειες της Λάρισας.

Ο Γιάννης Τζούμαρης, που καλλιεργεί νωπά προϊόντα στο χωριό του, πρότεινε στους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» να πάνε στο χωράφι του και να συγκομίσουν όση ποσότητα μπορούν και ακολούθως να τα προσφέρουν όπου νομίζουν αυτοί ότι θα πιάσουν τόπο.  Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών απάντησε θετικά, πήγε στο χωράφι του νεαρού αγρότη, πήρε μέρος  στην κοπή και φόρτωση των λαχανικών σε μεγάλο φορτηγό που διέθεσε εθελοντής για να μεταφερθούν στη Λάρισα.

Στην πλατεία του χωριού τους περίμεναν και άλλοι κάτοικοι με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου. Ο καθένας πρόσφερε μέρος των προϊόντων που είχε σπίτι του (τραχανά, αυγά, κρασί κ.α.), ενώ ο παραγωγός οσπρίων Κώστας Δοξαριώτης πρόσφερε 200 κιλά φακές.  

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» έφυγαν από την Κυπάρισσο,  ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία ανθρωπιάς τους και με την υπόσχεση των τοπικών παραγωγών για μια πιο οργανωμένη εκδήλωση προσφοράς προς τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας στο άμεσο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα μοιράστηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας από το χώρο της βιολογικής αγοράς σε εκπροσώπους ιδρυμάτων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Γηροκομείο, Συσσίτια Αγ. Σαράντα και Αγ. Γεωργίου) καθώς και σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass