Κόμβος για το γήπεδο ΑΕΛ, Διαχρονικό, Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 23:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:46

 

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

 

Ένα έργο σημαντικής κυκλοφοριακής σημασίας δημοπρατείται άμεσα μετά από συνεργασία του Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην περιφερειακή  της Λάρισας , (Τρίκαλα-Αθήνα), προϋπολογισμού 860 χιλ ευρώ. Η σημασία του έργου αναδεικνύεται από το γεγονός ότι αφορά στην κυκλοφοριακή σύνδεση τριών σημαντικών για την Λάρισα και όχι μόνον πόλων δράσης: το γήπεδο της ΑΕΛ, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στο Μεζούλρο καθώς και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετά την εγκατάσταση του εργολάβου το έργο υπολογίζεται να είναι έτοιμο σε 12 μήνες.

Την σημασία του έργου υπογράμμισαν χθες, σε κοινή συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός μετά από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου και εξασφαλίστηκε το σύνολο του απαιτούμενου ποσού για την  κατασκευή, από το Ταμείο Εθνικής  Οδοποιίας από το οποίο διατίθενται 500 χιλ ευρώ και από τους ΚΑΠ με συμμετοχή 360 χιλ ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο επεσήμανε ο κ. Αγοραστός καθώς συμβάλει στην διευκόλυνσης πρόσβασης και προς τις τρείς κατευθύνσεις αλλά και στην ασφάλεια των διερχομένων. Τις επόμενες μέρες ανακοίνωσε, θα βγει η σχετική δημοπρασία και θα εγκατασταθεί ο εργολάβος αν δεν υπάρξουν ενστάσεις.

Ο κ. Τζανακούλης, παρατήρησε ότι ο περιφερειακός Τρικάλων- Λάρισας έχει σειρά προβλημάτων τα οποία έγιναν πιο έντονα από τότε που το νέο γήπεδο της ΑΕΛ λειτουργεί στην περιοχή καθώς επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο η κίνηση.

Όπως σχολίασε την συντήρηση της οδού θα την έχει ο Δήμος καθώς η κύρια χρηματοδότηση προέρχεται από το ΤΕΟ ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία Περιφέρειας-Δήμου για να υλοποιηθεί η μελέτη του έργου. Εξάλλου απηύθηνε ευχαριστίες προς τους πρώην υπουργούς Βορίδη και Καλογιάννη, οι οποίοι μετά από πιέσεις χρηματοδότησαν το έργο αυτό. Υπενθύμισε δε ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου έργου εμφανιζόταν ως επιτακτική ανάγκη και από την τροχαία ενώ συμπλήρωσε ότι στην πορεία αν χρειαστεί θα γίνουν και επιμέρους παρεμβάσεις στην περιφερειακή.

Η κ. Καραλαριώτου υπογράμμισε ότι αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης της περιοχής με την δημιουργία του συγκεκριμένου κόμβου ενώ πρόσθεσε ότι ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα, καθώς διευκολύνει την μετακίνηση των πολιτών και σχολίασε επίσης στην εποικοδομητική συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Λάρισας και των αντίστοιχων του Δήμου για την υλοποίηση του.

Το έργο

            Σύμφωνα με μελέτη στην Περιφερειακή οδό γίνεται εκατέρωθεν διαπλάτυνση ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλάτος για τις λωρίδες αριστερής στροφής και επιτάχυνσης – επιβράδυνσης.

Θα διατηρηθούν τόσο η υπάρχουσα μηκοτομή της Περιφερειακής οδού όσο και οι επικλίσεις (εγκάρσιες κλίσεις) σε κάθε σημείο.

Όσον αφορά ειδικότερα τον δρόμο που οδηγεί στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, (οδός Αστερίου Καντώνια) προβλέπεται από την μελέτη αποξήλωση του υφιστάμενου ασφαλτικού και πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες επικλίσεις για την ασφαλή σύνδεση της με την Περιφερειακή Οδό.

Οι εργασίες παραλλαγής δικτύων και οι απαιτούμενες εργασίες της ΔΕΥΑΛ θα εκτελεστούν με ευθύνη του Τμήματος Οδοποιίας του Δήμου Λαρισαίων, ύστερα από συνεργασία  με τον ανάδοχο του έργου όπως και όλες  οι εργασίες χωματουργικών και ασφαλτικών στην οδό προς το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass