ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

Σεμινάριο για τις φετινές παγίδες των δηλώσεων ΟΣΔΕ

* Ποιο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Οργανισμού

Δημοσίευση: 25 Απρ 2013 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:49
Του Γιώργου Ρούστα
«Οι αγρότες να μην καθυστερήσουν να υποβάλλουν τη δήλωση του ΟΣΔΕ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός από τον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί πανελλαδικά, έχει θέσει στη διάθεση αγροτών-γεωπόνων-μελετητών το αναβαθμισμένο τηλεφωνικό του κέντρο, στο οποίο μέχρι σήμερα το 88% των ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί, έχει απαντηθεί. Στη φετινή δήλωση του ΟΣΔΕ πρέπει να δοθεί προσοχή στην καταγραφή εκτάσεων και μηχανημάτων, καθώς βάσει αυτών των δεδομένων θα δοθεί το 2014 η επιστροφή του πετρελαίου».
Αυτά ήταν τα μηνύματα που έστειλε από το ΓΕΩΤΕΕ της Λάρισας ο γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο σεμινάριο που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Ε.Γ.) και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας με θέμα τις ψηφιακές υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σε σχέση με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Λίγο πριν ξεκινήσει το σεμινάριο ο κ. Μπαμπασίδης αποκάλυψε, μιλώντας στην «Ε» το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Οργανισμού, δηλώνοντας μάλιστα ικανοποιημένος «αφού μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες. Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη (αν και οι πληροφορίες αναφέρουν αύριο Παρασκευή) ο Οργανισμός θα πληρώσει τα καρτελάκια, το ποιοτικό παρακράτημα και τη συνδεδεμένη, αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών του προγράμματος de minimis σε ορεινούς κτηνοτρόφους και μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα για την εξισωτική».
Ακόμη ο γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ δήλωσε πως «αυτές τις μέρες εξοφλούνται δράσεις του 2008-2009 και θα τακτοποιηθούν μέσα στον Μάιο όλες οι εκκρεμότητες πληρωμών του 2010-2011».
Ο κ. Μπαμπασίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των αιτήσεων και στα αγροπεριβαλλοντικά, αφού όπως δήλωσε «σε σχέση με τους νέους δικαιούχους στη νιτρορύπανση και τα βιολογικά, ο Οργανισμός διαχώρισε τους νομούς, ώστε εκεί που δεν υπάρχουν προβλήματα να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις. Για παράδειγμα οι εκκρεμότητες στη Λάρισα είναι 9-10, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία 1.500. Δεν είναι σωστό η Λάρισα να περιμένει την Αιτωλοακαρνανία. Όσον αφορά στις ενστάσεις παλιών δικαιούχων ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα και ήδη τρέχει η διαδικασία για την υπογραφή των συμβάσεων».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΔΕ
Παρουσία πολλών γεωπόνων και μελετητών ο κ. Μπαμπασίδης παρουσίασε την προσπάθεια του ΟΠΕΚΕΠΕ να παρέχει έγκαιρες και έγκυρες πληροφορίες γύρω από την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ, τόσο στους παραγωγούς, όσο και στους γεωτεχνικούς.
«Αυτές τις μέρες ολοκληρώνουμε τον κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων που διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ και τους Γεωπονικούς Συλλόγους, τόσο στο προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και σε αγρότες και γεωπόνους με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη υποβολή της φετινής δήλωσης ΟΣΔΕ. Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στην ενημέρωση του προσωπικού του Οργανισμού, καθώς αυτό καλείται -μέσω του αναβαθμισμένου τηλεφωνικού κέντρου που έχουμε δημιουργήσει- να απαντήσει στις ερωτήσεις παρατηρήσεις των αγροτών. Αυτές τις μέρες θα πετύχουμε και την προώθηση των υπολοίπων ερωτήσεων των αγροτών από την κεντρική μας υπηρεσία στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα. Μέχρι σήμερα έχουμε απαντήσει στο 88% των τηλεφωνημάτων, ενώ για τις λίγες εκκρεμότητες που απέμειναν μέσα σε δύο μέρες αναλαμβάνουμε με πρωτοβουλία μας να απαντήσουμε στους ενδιαφερόμενους.
Οι περισσότερες πύλες στο διαδίκτυο έχουν ανοίξει και όπου υπάρχουν κάποια προβλήματα, φιλοδοξούμε να τα λύσουμε τις αμέσως επόμενες μέρες. Ιδιαίτερα στον νομό Λάρισας, λόγω της φετινής απουσίας της ΕΑΣ από τη διαδικασία, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ευελπιστούμε να εξυπηρετήσουμε πολλούς μέσω διαδικτύου. Να σημειωθεί πως πέρυσι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση ΟΣΔΕ 3.450 παραγωγοί, ενώ φέτος έχουν λάβει τους απαραίτητους κωδικούς και πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα τους χρησιμοποιήσει, περίπου 20.000. Το ηλεκτρονικό σύστημα έχει βελτιωθεί, με βάση και τα περσινά προβλήματα, η ενημέρωση τρέχει και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Αρκεί οι αγρότες να μην καθυστερήσουν και να υποβάλουν σύντομα την Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης».
ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Στη συνέχεια ο κ. Μπαμπασίδης συμβούλεψε το ακροατήριο να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην φετινή ιδιαιτερότητα που είναι η καταγραφή εκτάσεων και μηχανημάτων, με βάση τα οποία θα πληρωθούν οι αγρότες το 2014 την επιστροφή του πετρελαίου. Για την διασταύρωση μάλιστα των δηλωθέντων στοιχείων θα υπάρξει συνεργασία του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Μεταφορών. Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπασίδη «η φετινή διαδικασία είναι κρίσιμη, καθώς θα αποτελέσει το υπόβαθρο, με βάση το οποίο την επόμενη χρονιά η σχετική διαδικασία θα ξαναπροκηρυχθεί, σημαίνοντας την έναρξη μιας νέας εποχής».
Τέλος τονίστηκε πως το επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα διοργανώσει νέο κύκλο σεμιναρίων σε ολόκληρη τη χώρα για τη νέα ΚΑΠ.
Να σημειωθεί πως τον κ. Μπαμπασίδη συνόδευε ο συνεργάτης του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Παν. Μπαρμπαγιάννης, ενώ στο σεμινάριο μίλησαν ακόμη για τις ψηφιακές υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και την διαδικτυακή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης 2013 ο προϊστάμενος Π.Δ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Βαλιώτης, ενώ για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και την παρουσίαση WEBGIS μίλησε ο υπάλληλος Πληροφορικής Π.Δ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ιωάννης Νούσιος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass