Ρ. Κομήτσας: Απόσυρση διάταξης για τα αδόμητα αγροτεμάχια

Δημοσίευση: 26 Απρ 2013 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:51

Να αρθεί διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο» με την οποία οι αγρότες  θα επωμισθούν αδικαιολόγητο κόστος κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των αδόμητων αγροτεμαχίων τους ζητά ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας με επιστολή του προς την ηγεσία του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Στην επιστολή, που κοινοποιεί και στην ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. και σε όλους τους βουλευτές του Ν. Λάρισας, ο δήμαρχος Κιλελέρ τονίζει: «Κύριε υπουργέ, πληροφορηθήκαμε ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο « Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο» περιλαμβάνεται διάταξη που καταργεί την παράγραφο 15 του άρθρου 49 του Ν. 4030/2012, όπως αυτή ισχύει σήμερα. Εφόσον τεθεί σε ισχύ η εν λόγω διάταξη, ο αγροτικός κόσμος της χώρας, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραγωγικούς ιστούς στον τόπο μας, θα υποχρεώνεται, εφεξής, σε κάθε μεταβίβαση γεωργικής έκτασης να προσκομίζει στο συμβολαιογράφο, κατά την κατάρτιση του συμβολαίου, σχετικό τοπογραφικό σχεδιάγραμμα συνταγμένο από αρμόδιο μηχανικό, ακόμα και στις περιπτώσεις που το μεταβιβαζόμενο αδόμητο αγροτεμάχιο προέρχεται από διανομή (κληροτεμάχιο διανομής) ή από αναδασμό, οπότε η ταυτότητά του (η έκταση και τα όριά του) είναι δεδομένη και αναλλοίωτη».

Και ο Ρίζος Κομήτσας καταλήγει: «Κύριε υπουργέ, γνωρίζετε, θαρρώ, τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και το μεγάλο αγώνα, που δίνουν καθημερινά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις των εκμεταλλεύσεών τους και για να μη σβήσει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας. Με διατάξεις σαν την επίμαχη στο νομοσχέδιο «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο » όχι μόνο δεν βοηθάμε στην επίλυση των προβλημάτων των παραγωγών μας αλλά σωρεύουμε στις πλάτες τους μεγαλύτερα βάρη, τα οποία, εν προκειμένω, είναι εντελώς αδικαιολόγητα. Κατόπιν όλων των ανωτέρω, σας ζητώ να αποσύρετε τη διάταξη για τις μεταβιβάσεις αδόμητων αγροτεμαχίων από το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, προκειμένου να μην προστεθούν επιπλέον έξοδα και γραφειοκρατία στους αγρότες μας κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των αδόμητων αγροτεμαχίων τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass