ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠΟΠ

Στην κορυφή τα τυρναβίτικα φρούτα στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 27 Απρ 2013 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:53
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του πραγματοποίησε ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, ένας από τους πλέον δυναμικούς συνεταιρισμούς ακόμα και σε επίπεδο χώρας.
Μιλώντας στα μέλη του Συνεταιρισμού ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Γεραποστόλου μετέφερε την ικανοποίηση που διακατέχει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για μία ακόμη χρονιά διακατέχει από το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Ο κ. Γεραποστόλου τόνισε ότι επιλέχθηκαν διαφορετικοί δρόμοι προώθησης των νωπών προιόντων της αναγνωρισμένης Ο.Π με την εξωτερική αγορά να κρατά περίοπτη θέση στην υποδοχή των τυρναβίτικων φρούτων και την οργάνωση του γραφείου εξαγωγών να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της διαξαγωγής της γενικής συνέλευσης, για τη διακίνηση των 5.899.046 κιλών έπρεπε να εξευρεθούν και άλλες λύσεις συνεργασίας και αποφασίστηκε να γίνει διείσδυση σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων (υπερ- μάρκετ) και τους παραγωγούς να λαμβάνουν το υπόλοιπο που τους αναλογεί στο κλείσιμο της εκκαθαριστικής περιόδου από τα ακκαθάριστα έσοδα που κατά τη φετινή χρονιά ανήλθαν στο ποσό των 3.030.609 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των αχλαδιών CRYSTALLI 2012/2013.
Στο εμπορικό τμήμα του πρατηρίου γεωργικών φαρμάκων ο κύκλος εργασιών εμφάνισε τζίρο αξίας 893.527,93 ευρώ, μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό λόγω της σφιχτής πολιτικής που εφαρμόσαμε στον τομέα των λιπασμάτων.
Σε πείσμα των καιρών με την οικονομική κρίση να δηλώνει «παρούσα» και την ύφεση να λαμβάνει μόνιμο χαρακτήρα η ανάλυση των αποτελεσμάτων εκμεταλλεύσεως, η ανακοίνωση του αποτελέσματος χρήσης και του Ισολογισμού για το 2012 καθώς και η έγκριση αυτού αποτελούν για τον προϊστάμενο κ. Αστέριο Χατζή σύνολο εξαχθέντων συμπερασμάτων για τη θέση της επιχείρησης την 31 Δεκεμβρίου 2012 μέσα από τη δυναμική που χαρακτηρίζει τον Συνεταιρισμό στην ετήσια διαδρομή του. Το κλείσιμο του Ισολογισμού βρίσκει την οργάνωση να καταγράφει σύνολο ενεργητικού 3.897.130,65 ευρώ οι ζημιές στη χρήση να ανέρχονται στα 141.511,16 ευρώ όμως το αποτέλεσμα προ αποσβέσεων μας δίνει θετικό πρόσημο και καταγράφει κέρδη της τάξης των 33.275,53 ευρώ.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του τρέχοντος έτους με το σύνολο των δράσεων να ανέρχεται στα 157.667,52 ευρώ και να περικλείει προγραμματισμό της παραγωγής, βελτίωση και διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος (Βιολογική παραγωγή, ολοκληρωμένη διαχείριση, πιστοποιήσεις ποιότητας κατά ISO,HACCP,BRC,IFS), βελτίωση της εμπορίας του προϊόντος, προστασία του περιβάλλοντος καθώς και εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης ικανό να καλύψει την ανάγκη των μέσων τυποποίησης, συσκευασίας και προώθησης των νωπών προϊόντων των παραγωγών της Ομάδας στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας του συσκευαστηρίου τέθηκε προς ψήφιση στη γενική συνέλευση με το σώμα να αποφασίζει με ομοφωνία στη εφαρμογή των δράσεων του Ε.Π. και παράλληλα αφού προηγουμένως στάθμισε το διαρκές άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ καλύψεων σε προμηθευτές και απαιτήσεων από πελάτες με την πολιτεία να μην επεμβαίνει θεσμικά όπως ο ρόλος της το επιβάλει να καταβάλλουν ειδική εισφορά έως 31 Μαΐου 2013 αξίας 500 ευρώ ελπίζοντας πως το εγγύς μέλλον να επανέλθουν οι τραπεζικοί οίκοι λειτουργούντες ως πηγή χρηματοδότησης ανοίγοντας τις στρόφιγγες δανεισμού σε ελεγχόμενες επιχειρήσεις με ειδικό βάρος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass