ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Eγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

* Κ. Κολλάτος: Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Δημοσίευση: 29 Απρ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:55
ΤΕΜΠΗ (Του Κώστα Τσόλα)
Παρουσία των εκπροσώπων των περιφερειακών και τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι σε δημοτικό κτίριο στην πλατεία του Μακρυχωρίου τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών.
Ο Δήμος Τεμπών θέλοντας να δώσει ένα χέρι βοηθείας, σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους ίδιους και στις οικογένειές τους τα είδη πρώτης ανάγκης, με αίσθημα ευθύνης ανέλαβε να δημιουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο οποίο τα άτομα που έχουν ανάγκη θα βρίσκουν βοήθεια με ένα πιο πρακτικό τρόπο.
Μετά τον αγιασμό από του πατέρες της εκκλησίας π. Ιωάννη και π. Βασίλειο το λόγο αρχικά πήρε ο αντιδήμαρχος ο οποίος είχε και την ευθύνη για την όλη προετοιμασία, για την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρης Τσέτσιλας ο οποίο επισήμανε ότι δυστυχώς η έννοια του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπήκε στο λεξιλόγιό μας τα τελευταία δύο χρόνια, απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας κάνοντας αναγκαία τη δημιουργία του.
Και ο κ. Τσέτσιλας συνέχισε: «Όταν ο δήμαρχος μου ανέθεσε να αναλάβω το Κ.Π. και μου εξήγησε το ρόλο που καλείται να επιτελέσει, στην αρχή μου φάνηκε δύσκολο, τόσο στο να στηθεί σε ένα τόσο μεγάλο σε έκταση Δήμο με τόσα πολλά χωριά όσο και στο να πείσουμε του συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος».
Ο κ. Τσέτσιλας αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του Κ.Π. ενημέρωσε ότι για το πρώτο εξάμηνο έγιναν 71 αιτήσεις και ύστερα από εισηγήσεις των κοινωνικών λειτουργών τελικοί δικαιούχοι είναι 56 οικογένειες, σε όλο τον Δήμο Τεμπών.
Τέλος ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς, ιδιώτες, επιχειρήσεις, ενορίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και τους συνεργάτες του σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, την κ. Αννα Καραπάνου και τον κ. Γιώργο Μπέλτσιο, τους κοινωνικούς λειτουργούς, και τα στελέχη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και την εξωτερική συνεργάτιδα κ. Σοφία Τσοπούρογλου.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο χαιρετισμός του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου ο οποίος μίλησε για ένα διπλό χαρμόσυνο μήνυμα: Το χαρμόσυνο μήνυμα της ημέρας των Βαΐων με το καλωσόρισμα του Χριστού, και το χαρμόσυνο μήνυμα της αλληλεγγύης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο κ. Κολλάτος τόνισε ότι «συναισθανόμαστε την ανάγκη των καιρών και την ανάγκη των ανθρώπων. Αφουγκραστήκαμε τις τοπικές ανάγκες και ανοίξαμε τις πόρτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου για να έχουν πρόσβαση όλοι οι δημότες και ειδικά οι οικονομικά ασθενέστεροι οι οποίοι πρέπει να ξέρουν ότι στον αγώνα τους δεν είναι μόνοι. Εύχομαι πραγματικά να μην υπήρχε λόγος να στήσουμε μια τέτοια κοινωνική δομή. Ωστόσο μπροστά στην πολυδιάστατη οικονομική κρίση που ήδη προκαλεί κοινωνική ασφυξία και υποβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα ζωής, πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση στεκόμαστε προ των ευθυνών μας και θέλουμε να είμαστε πλάι σε όσους χρειάζονται ακόμα και τα βασικά είδη επιβίωσης. Ο πόνος των συνανθρώπων μας δεν μας αφήνει διάφορους».
Επίσης ο δήμαρχος Τεμπών ζήτησε τη βοήθεια όλων για τη βιώσιμη και μακροχρόνια λειτουργία του Κ.Π. αφού οι ανάγκες των ανθρώπων δεν περιορίζονται μόνο στις γιορτές του Πάσχα και τόνισε ότι ο Δήμος Τεμπών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής δίνοντας βαρύτητα στον εθελοντισμό, στη συνεργασία και τη συμμετοχή.
Επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και κατέληξε με τον επίκαιρο, όπως είπε, στίχο: «Βραδιάζει ξημερώνει μένει λευκό το γιασεμί».
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Γιάννακας, οι αντιδήμαρχοι κ. Γρηγόρης Δήμου, Μιχάλης Καρατέγος, Στέλιος Γρηγορίου, ο πρόεδρος της ΔΟΠΑΠΕΤ κ. Κώστας Τσεργάς, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία μελών από όλες τις παρατάξεις, τοπικοί πρόεδροι και σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass