Να καθαριστούν οι ιδιωτικοί ακάλυπτοι χώροι ζητά ο δήμος Τεμπών

Δημοσίευση: 08 Απρ 2015 22:11 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:53

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
 

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως τη 31η Οκτωβρίου 2015 ανακοινώνεται από τον Δήμο Τεμπών ότι οι ιδιοκτήτες , οι νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται μέσα στα όρια των  κωμοπόλεων και οικισμών του Δήμου Τεμπών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στη αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή   εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτούς προς αποτροπή κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που προσβλέπει στην αποφυγή αιτίων και στη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

M επείγουσα δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Τεμπών κ. Κώστας Τσεργάς σημειώνει ότι πρέπει οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων άμεσα να καθαρίσουν  τα οικόπεδά τους.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη τόσο για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς όσο και για λόγους δημόσιας υγιεινής και αισθητικής.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος Τεμπών θα προβεί στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25.4.2012) Πυροσβεστική Διάταξη και τον Ν. 3852/10 άρθρο 94 παρ. 26

«Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος  Τεμπών προσβλέπει στην ευαισθησία και συνεργασία των Δημοτών και κατοίκων του», καταλήγει ο κ. Τσεργάς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass