Με απουσίες ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2013 18:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:59

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 Τιμήθηκε και φέτος στον Τύρναβο προχθές η εργατική Πρωτομαγιά, τιμήθηκαν οι ταξικοί αγώνες και οι εργάτες νεκροί. Την διοργάνωση έκανε το ΠΑΜΕ Τυρνάβου ενώ συνδιοργανωτές  ήταν  τα σωματεία Οικοδόμων και  εργαζομένων στο Οινοποιείο Τυρνάβου, ενώ συμμετείχαν ο Δήμος Τυρναβου, οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, καθώς και σύλλογοι φορείς και άλλες οργανώσεις της πόλης. Αίσθηση έκανε το γεγονός ότι στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  γραμματέας του ΠΑΜΕ Τυρνάβου, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και  μέλος της διοίκησης του κλαδικού σωματείου Μετάλλου Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Καραστέργιος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Πρωτομαγιά είναι  ημέρα αγώνα, ημέρα διεθνιστικής  αλληλεγγύης  βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών  και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις σύγκρουσης της ταξικής πάλης. Ημέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμή τους. Ημέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας, από τα βάρβαρα μέτρα τω μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Ο κ. Καραστέργιος κατηγόρησε την κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι: « Όλοι αυτοί που υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό  ή στο δημόσιο τομέα, παλιοί ή νέοι εργαζόμενοι καταδικάζοντας να ζουν  στην ανεργία, στην ανασφάλεια, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη  εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, σύνταξη, χωρίς δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, μόρφωσης και πρόνοιας».

Η συγκέντρωση  έκλεισε με κατάθεση στεφάνων  από τον εκπρόσωπο του Δήμου Τυρνάβου, πρώτο στην τάξη αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Νταβαρούκα, εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, εκπροσώπους συνταξιούχων σωματείων εργαζομένων, αλλά και μικροί μαθητές οι οποι και χειροκροτήθηκαν έντονα κ.λπ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass