Μουσείο Κοινωνικών Αγώνων στους Γόννους

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2013 20:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:59
Στην αίθουσα του δημαρχείου του πρώην Δήμου Γόννων θα γίνει, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μάιου στις 11.30 το πρωί, η ιδρυτική Συνέλευση του Συλλόγου και του Μουσείου Κοινωνικών Αγώνων.
Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «η θεματολογία του θα αφορά όλη την περίοδο της σύγχρονης ιστορίας των κορυφαίων κοινωνικών αγώνων της περιοχής (1881 -1974). Το αγροτικό κίνημα της περιοχής με τους αγώνες των ακτημόνων, του Συνεταιρισμού και γενικά των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο Προοδευτικός Σύλλογος Γόννων και οι δράσεις του (Παναγία Τσικιλέκι, Πολιτιστικές, Αθλητικές εκδηλώσεις, Εξωραϊστικές, κλπ). Μεσοπόλεμος - Πόλεμος - Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος. Μεταεμφυλιοπολεμική περίοδος - Πολιτική Προσφυγιά. Η εκπαίδευση - πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια - από το 1881, μέχρι σήμερα».
Σημειώνεται πως παράλληλα στον χώρο της Πινακοθήκης θα λειτουργεί Έκθεση Τοπικού Τύπου. Θα εκτίθενται εφημερίδες πρωτότυπες και αντίγραφα, της συλλογής του Δημήτρη Μπάρμπα, από το 1881 (απελευθέρωση της Θεσσαλίας) μέχρι και σήμερα. Η έκθεση θα διαρκέσει, από 2 μέχρι 16 Μάη, τις ώρες 6 - 8.30 μ.μ. Θα γίνει προσπάθεια η έκθεση να παραμείνει περισσότερο καιρό για να την επισκεφτούν τα σχολεία. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972280889.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass