Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του δημοσίου

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2013 22:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:10
 Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα μετά από κάλεσμα της γραμματείας του ΠΑΜΕ δημοσίου τομέα, σήμερα Τρίτη, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στην συγκέντρωση μίλησε  ο κ. Χρ. Μπίκας στέλεχος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και στη συνέχεια διαβάστηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης, στο οποίο μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής: «Η τρικομματική κυβέρνηση ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Στοχεύουν μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Χτυπούν από τη μία όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι. Φοβερίζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Στην προσπάθειά της να περάσει την βάρβαρη ταξική πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας, ποινικοποιεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες, προσπαθεί να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την άλλη, στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να φοβάται και τη σκιά του, να μη διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές.

Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν. Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Απαιτούμε:

Καμία απόλυση - Καμία διαθεσιμότητα - Μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Ολοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση τώρα!

Οχι στο νέο σχολείο της αγοράς, στην αξιολόγηση και τον αντιδραστικό έλεγχο του εκπαιδευτικού. Ν' αποσυρθεί άμεσα το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Οχι στις συγχωνεύσεις και τις μειώσεις οργανικών θέσεων. 15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις.

Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.

Οχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή. Αύξηση μισθού τώρα.

Ενότητα - αγώνας - λαϊκή αντεπίθεση. Για την κοινωνία, την Παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass