Διαδίκτυο και περιβάλλον στις πανελλαδικές

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2013 12:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:15

Ομαλά και χωρίς προβλήματα, αφού όλοι οι καθηγητές βρίσκονταν στις θέσεις τους, ξεκίνησαν το πρωί και στη Λάρισα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι όλων των κατευθύνσεων διαγωνίσθηκαν στη Νεοελληνική γλώσσα που αφορούσε στο περιβάλλον αλλά και στο φαινόμενο της αποξένωσης των ανθρώπων στην εποχή του Διαδικτύου. Το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών, ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους. Ηταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη « Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.

Με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων, τόσο η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα όσο και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Αθαν. Μαργαριτόπουλος, με δηλώσεις τους στο 4ο λύκειο Λάρισας,  ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους μαθητές ενώ σε ότι αφορά στη διαδικασία διευκρίνισαν ότι όλοι οι επιτηρητές βρέθηκαν στις θέσεις τους κανονικά.
Ο υπουργός Παιδείας  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αφορμή  την πρώτη μέρα των εξετάσεων δήλωσε χθες ότι «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις άρχισαν σήμερα στην ώρα τους, όπως είχαμε δεσμευτεί εξαρχής και η πρώτη μέρα εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς προβλήματα.
Σε αυτό συνέβαλαν όλοι. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους και στους μαθητές μας καλά αποτελέσματα».
Με αφορμή τις πανελλαδικές ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης σε μήνυμά του σημειώνει πως «στην περίοδο που περνά η χώρα μας, η εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερης, ποιοτικότερης και στοχευμένης γνώσης, είναι ίσως το μεγαλύτερο διαβατήριο για την προσωπική επιτυχία».
«Η προσπάθεια των υποψηφίων, αλλά και των οικογενειών τους, είναι συστηματική και συνήθως συνοδεύεται από σωματική και ψυχική κούραση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό η προσπάθεια αυτή να στεφεί από επιτυχία και να οδηγήσει τους υποψήφιους στο δρόμο της υλοποίησης του στόχου τους και της πραγματοποίησης των ονείρων τους, αλλά και τους γονείς στην ολοκλήρωση μιας δύσκολης διαδρομής για το μέλλον των παιδιών τους. Θέλω, τόσο οι γονείς, όσο και οι μαθητές να γνωρίζουν ότι σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη βρισκόμαστε δίπλα τους, τους συμπαραστεκόμαστε ηθικά και πνευματικά. Συμμεριζόμαστε την αγωνία τους και συμμετέχουμε στο άγχος τους. Γι’ αυτό τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, ολοκλήρωση της κουραστικής δοκιμασίας με δύναμη και υγεία. Καλή επιτυχία σε όλους» καταλήγει ο δήμαρχος.
Οι πανελλαδικές θα συνεχισθούν τη Δευτέρα 20 Μαϊου με μαθήματα, επίσης γενικής παιδείας. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass