ΣΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ξεκινούν άμεσα οι εκτιμήσεις για τις ζημιές

* Περιοδεία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Β. Έξαρχου στις καλλιέργειες

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2013 22:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:16
Περιοδεία στις περιοχές του Δήμου Κιλελέρ που έχουν πληγεί από το χαλάζι πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος, ενώ στη συνέχεια μίλησε σε παραγωγούς στο πρώην δημαρχείο Αρμενίου.
Τον κ. Έξαρχο συνόδευαν ο προϊστάμενος Υποκαταστήματος Θεσσαλίας του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλης Λιόντος, ο τμηματάρχης Εκτιμήσεων κ. Κώστας Καραμπάτσας, ο επόπτης Ν. Λάρισας κ. Σπύρος Σπυρόπουλος ενώ από τη δημοτική αρχή Κιλελέρ ήταν μαζί του στην περιοδεία οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Χατζούλης και Φωτεινή Παπαστεργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κλεομένης Μπουγανοσόπουλος, Χρ. Χατζούλης και Νίκος Μπανταλός, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμενίου κ. Δημήτρης Καμπανάς και χαλαζόπληκτοι παραγωγοί. Παρών στη σύσκεψη και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γ. Λαδόπουλος.
Από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ζητήθηκε να υπάρξει άμεση διαδικασία εκτιμήσεων στις χαλαζόπληκτες καλλιέργειες με προτεραιότητα στα σιτηρά, που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής. Επίσης, επισημάνθηκε ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να είναι δίκαιες καλύπτοντας το σύνολο της απώλειας παραγωγής των αγροτών, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις η ζημιά αγγίζει ακόμη και το 100%.
Μιλώντας στην «Ε» ο κ. Έξαρχος θα επισημάνει ότι πράγματι το μέγεθος των ζημιών είναι μεγάλο και θα τονίσει ότι ο ΕΛΓΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα και σύντομα οι γεωπόνοι του θα αρχίσουν τις εκτιμήσεις:
Αναλυτικά ο κ. Έξαρχος θα μας τονίσει: «Πράγματι το μέγεθος της ζημιάς σε ορισμένες περιοχές είναι μεγάλο κυρίως σε καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, καλαμποκιών και τεύτλων.
Οι παραγωγοί πρέπει να δηλώσουν τις ζημιές όσο γίνεται πιο γρήγορα...
Εμείς σαν ΕΛΓΑ είμαστε σε ετοιμότητα και από την ερχόμενη Τρίτη με τους γεωπόνους θα ξεκινήσουμε τις εκτιμήσεις δίνοντας προτεραιότητα στο κριθάρι και στο σιτάρι.
Το προσωπικό για τις εκτιμήσεις υπάρχει. Τώρα σε αυτούς που καλλιεργούν βαμβάκι και θα κάνουν επανασπορά θα δοθεί αποζημίωση 25 ευρώ ανά στρέμμα και αν θα έχουν απώλεια παραγωγής θα υπάρξει μετά και γι’ αυτήν αποζημίωση».
Αναφερόμενος και στα λίγα προβλήματα που προέκυψαν από τις περυσινές αποζημιώσεις, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα διευκρινίσει:
«Για τις περυσινές αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ είχε δώσει συνολικά 1, 5 εκ. ευρώ. Δεν έχουν πληρωθεί μόνον 57 παραγωγοί που οι δηλώσεις των ζημιών δεν συμφωνούν με τις δηλώσεις στον ΟΣΔΕ.
Τους ζητούμε να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να πληρωθούν και αυτοί».
Δημ. Βάλλας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass