ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο πλευρό της Κούβας που αντέχει…

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2013 23:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:19

«Δηλώνουμε και σήμερα παρόντες δίπλα στον κουβανικό λαό, συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας στο νησί της επανάστασης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και υπερασπιζόμαστε τις σοσιαλιστικές κατακτήσεις», τόνισε χθες ο Γιώργος Λαμπρούλης προσκαλώντας σε εκδήλωση που οργανώνεται την Παρασκευή στη Λάρισα από την Επιτροπή Ειρήνης, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και τον τοπικό Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 8:30μμ. στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των λαών (ICAP) Πέδρο Ολμέδο Πέρες και Μαρία Αλέιδα δελ Ριέγο, οι οποίοι κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, στη Λάρισα θα έχουν συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, οι οργανωτές τόνισαν μεταξύ άλλων: «Η επανάσταση στην Κούβα ήταν μια υπερώριμη ανάγκη, αποτέλεσμα και συνέχεια των πολύχρονων αγώνων του λαού του νησιού για εθνική ανεξαρτησία, λευτεριά και λαϊκή κυριαρχία με αποκορύφωμα την 1η Γενάρη του 1959 με την θριαμβευτική είσοδο στην Αβάνα των αντάρτικων τμημάτων, και στην συνέχεια την εγκαθίδρυση της επαναστατικής εξουσίας. Οι ιμπεριαλιστές, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να πνίξουν το νέο επαναστατικό κράτος, οργανώνοντας στρατιωτικές επεμβάσεις και ένα στραγγαλιστικό οικονομικό-στρατιωτικό αποκλεισμό που διαρκεί ως σήμερα. Η Κούβα όμως άντεξε.

Οι κουβανοί άντεξαν και δημιούργησαν πολλά στο παρελθόν έχοντας την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια των σοσιαλιστικών χωρών και της Σοβιετικής Ένωσης. Αντέχουν όμως και ως τα σήμερα, παρά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις του ιμπεριαλισμού πάνω τους αυξήθηκαν αντικειμενικά στο πολλαπλάσιο. Και μόνο για αυτό αξίζουν το σεβασμό, την εκτίμηση, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των λαών. Η κουβανική επανάσταση αποτελεί για το λαό της χώρας μας, μα και για τους άλλους λαούς, αστείρευτη πηγή έμπνευσης και επαναστατικής διαπαιδαγώγησης. Ιδιαίτερα σήμερα που η ξέφρενη επιθετικότητα του κεφαλαίου και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε. σπρώχνουν δισεκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο, την εξαθλίωση και την ανεργία, η επανάσταση στην Κούβα αναδεικνύει πόσο επίκαιρος και αναγκαίος είναι ο σοσιαλισμός σήμερα.

Η επανάσταση στην Κούβα άντεξε και αντέχει σήμερα γιατί στηρίχτηκε στην εργατική εξουσία, στις σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής, στη δύναμη και στην υποστήριξη των λαών όλου του κόσμου που γνωρίζουν ότι έχει ήδη προσφέρει πολλά με το παράδειγμα της. Απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος και ανίκητος, ενώ παράλληλα διδάσκει ότι η επανάσταση είναι αναγκαία και μπορεί να πραγματοποιηθεί. Γι αυτό και η καλύτερη στήριξη του ηρωικού αγώνα που δίνει η σοσιαλιστική Κούβα είναι το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής πάλης στην χώρα μας και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Το παράδειγμα της Κούβας εξακολουθεί να εμπνέει όλους αυτούς που αντιστέκονται στην καταβαράθρωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και παλεύουν για την ανατροπή του παρασιτικού πια καπιταλισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass