ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, μέσα από τα μάτια των ασθενών

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:27
 Την Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, που γιορτάζεται στις 29 Μαίου, τίμησε χθες η Λάρισα, με παρουσίαση θεατρικού έργου, έκθεσης ζωγραφικής, αλλά και ομιλία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για τα νέα δεδομένα στη θεραπεία της.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και οργανώθηκε από την Πανθεσσαλική Ενωση Ατόμων με Σ.Κ. Π., με χορηγούς την  Novartis και την Δημοτική Πινακοθήκη.
Αναλυτικότερα, χθες τους παρευρισκόμενους στο χώρο καλωσόρισε ο γραμματέας της Πανθεσσαλικής Ενωσης κ. Αντώνιος Χαϊδούτης αναφερόμενος στο έργο της Ενωσης, αλλά και στο σκοπό της εκδήλωσης, ενώ αναλυτική ομιλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας έκανε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Ατόμων με ΣκΠ., κ. Βασίλης Τσιάρας, αποστέλλοντας τέλος το μήνυμα: «Ακόμη και με πολλαπλή σκλήρυνση, η ζωή συνεχίζεται και τα μελλοντικά μας σχέδια μπορούν να υλοποιηθούν. Υπάρχουν ευκαιρίες για να ξεκλειδώσετε στην ιδιωτική, κοινωνική και επαγγελματικής σας ζωή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας και τις ικανότητές σας. Η έρευνα για την Σκλήρυνση εξελίσσεται νέα θεραπείες επηρεάζουν θετικά τη πορεία της νόσου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας».
Στην έκθεση ζωγραφικής που θα φιλοξενείται στο χώρο της Πινακοθήκης μέχρι και τις 6 Ιουνίου και τιτλοφορείται «Τοπία και Σώματα στο φως», παρουσιάζονται έργα μελών της ομάδας του Εργαστηρίου Εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης της Πανθεσσαλικής Ενωσης ΣΚΠ. Για το τμήμα και τα μέλη του, αλλά και για τις δημιουργίες τους, μίλησε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο υπεύθυνος αυτού, αγιογράφος κ. Μιχάλης Βακαλούλης.
 «ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ»
Το θεατρικό έργο, που ανέβηκε στη σκηνή, από το Θεατρικό Εργαστήρι της Πανθεσαλικής Ένωσης, είχε τίτλο «Ζώντας…και Αυτοσχεδιάζοντας», με ηθοποιούς ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση και εθελοντές.
Ερμηνεύθηκαν δώδεκα διάλογοι, μέσα απ τους οποίους εκφραζόταν
τα συναισθήματα που ουσιαστικά νιώθουν οι ασθενείς και πως αντιμετωπίζουν τη νόσο, (αποδοχή, φόβος, άγνοια, άγνωστο, αγώνας, ελπίδα…). Σκηνοθέτης της παράστασης, ήταν η κ. Νάντια Γρηγοριάδου και τους ρόλους ερμήνευσαν οι κ.κ. Χρυσάνθη Αναστασίου, Δη, Γιακωβής, Αντ. Γούσιας, Αίγλη Καραπάνου, Μένια Κολίτσα, Μαρία Κούτσικου,Ελένη Μακαντάση, Αλεξάνδρα Μακρή, Ηλιάνα Παπαλοπούλου, Λαμπρινή Τσουμάνη, Κων/να Χάμου και Σοφία Χατζησαββίδου.
Για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και τα νέα θεραπευτικά δεδομένα, μίλησε  τέλος ο Νευρολόγος ιατρός, Επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας κ. Ευθύμιος Δαρδιώτης, μεταδίδοντας ελπιδοφόρα μηνύματα.
Να σημειωθεί ότι στην Παγκόσμια Ημέρα ΣκΠ, αύριο Τρίτη, η Πανθεσσαλική Ενωση, θα τοποθετήσει σε σημείο της πόλης ειδικό περίπτερο ενημέρωσης σχετικά με τη νόσο, ενώ την ίδια μέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί γιορτινή συγκέντρωση μελών στα γραφεία της.
Λ.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass