ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΩΡΑ

Προσφορά ζωής για βρεφικό γάλα

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2013 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:31
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Το πολύπλευρο και ανθρώπινό του πρόσωπο δείχνει για άλλη μια φορά το Κέντρο Υγείας Τύρναβου, με πρωτοβουλία που πήρε χθες ο διευθυντής του και δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου κ. Γιάννης Βλαχομήτρος. Μιλώντας στην «Ε» ο κ. Βλαχομήτρος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το Κέντρο Υγείας, οι γιατροί, οι κοινωνικοί λειτουργοί, όλοι οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση ρουχισμού και άλλων ειδών για τη στήριξη οικογενειών και προσώπων που έχουν ανάγκη. Το προηγούμενο διάστημα η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου ήταν πολύ μεγάλη. Μάλιστα οι κοινωνικοί λειτουργοί μετέφεραν στα σπίτια αναξιοπαθούντων το αποτέλεσμα αυτής της προσφοράς, αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα έτσι ώστε οι οικογένειες που βοηθήθηκαν να μην έρθουν σε δύσκολη θέση ψυχολογικά.
Χθες ο κ. Βλαχομήτρος αποκάλυψε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου με μικρά παιδιά, ακόμη και μωρά.
Όπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τύρναβου, οι παιδίατροί του διαπίστωσαν σε αρκετές περιπτώσεις δείγματα υποσιτισμού σε μωρά μέχρι ενός έτους αφού οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν να αγοράσουν ακόμα και γάλα γι’ αυτά. Μάλιστα ο κ. Βλαχομήτρος, έμπειρος γιατρός και ο ίδιος, επεσήμανε τη σοβαρότητα του προβλήματος, αφού η καλή σίτιση για τα μωρά μέχρι ενός έτους είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα εξέλιξη του οργανισμού τους.
Για τον λόγο αυτό ήδη μέσω της «Ε» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Τύρναβος 103,8» σήμερα αρχίζει ένας αγώνας του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου μέσω και της δημοσιότητας να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να προσφέρουν κυρίως γάλα τόσο εβαπορέ, αλλά και σε σκόνη. Το γάλα που ζητείται για τα μωρά που οι γονείς τους δεν έχουν να τα προσφέρουν ούτε αυτό το αγαθό είναι σε σκόνη NOYΜΕΡΟ 1.
Σημαντική προσφορά στον αγώνα αυτό είναι και των φαρμακείων του Δήμου Τυρνάβου όπου όσοι πολίτες δεν μπορούν να προσφέρουν γάλα απευθείας στο Κέντρο Υγείας, παραδείγματος χάρη λόγω προβλήματος στη μετακίνηση προς αυτό, μπορούν να κάνουν την προσφορά τους αγοράζοντας το γάλα από το φαρμακείο όπου οι υπεύθυνοί του θα το μεταφέρουν εκείνοι στο Κέντρο Υγείας.
Ήδη η πρωτοβουλία αυτή του κ. Βλαχομήτρου αναμένεται μέρα με τη μέρα να βρει ανταπόκριση και να γιγαντωθεί. Γεγονός που δείχνει ότι παρά την οικονομική κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες κάθε ελληνικής οικογένειας υπάρχει πάντα ένα μικρό περιθώριο να στηριχτούν εκείνες οι οικογένειες που έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη και το κυριότερο να σωθούν μικρά παιδιά και μωρά για τα οποία δεν υπάρχει ούτε καν γάλα για τη διατροφή τους.
Με τη συγκέντρωση του γάλακτος οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κ.Υ.Τ. σε συνεργασία με τους παιδιάτρους θα το μεταφέρουν, πάντα αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να προσφέρουν μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Τύρναβου στο τηλέφωνο 24923- 50.010.
Μια απλή προσφορά που στοιχίζει ελάχιστα σίγουρα σε αρκετά μωρά και στους γονείς τους θα ξαναφέρει πάλι το γέλιο και την υγεία.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass