ΛΟΓΩ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

«Στενεύει» η γέφυρα των Τεμπών

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Έναν πρόσθετο λόγο θα έχουν οι οδηγοί, από την ερχόμενη εβδομάδα, να κινούνται με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, αφού μετά το Πάσχα θα… «στενέψει» η γέφυρα στον Πηνειό ποταμό.

Στη γέφυρα των Τεμπών (ή γέφυρα Λαναρά όπως τη γνωρίζουν οι παλαιότεροι από τον μηχανικό Αλέκ. Λαναρά που την κατασκεύασε) εντοπίσθηκαν «ευρήματα» μετά από δομική επιθεώρηση που έγινε τον περασμένο χειμώνα, εξέλιξη που θεωρείται φυσιολογική με δεδομένο ότι η γέφυρα παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Έτσι, μετά το Πάσχα, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα – πάνω στη γέφυρα - θα «κλείσει», ωστόσο η κίνηση θα διεξάγεται παράλληλα και προς τις δύο κατευθύνσεις καθώς το πλάτος της γέφυρας το επιτρέπει. Εκ περιτροπής θα διεξάγεται η κυκλοφορία μόνο όταν πρόκειται για τη διέλευση υπέρβαρων ή υπέρογκων οχημάτων (του Στρατού κλπ), ενώ η απόφαση, περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Με σκοπό λοιπόν την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφάσισε «την κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος της κατεύθυνσης προς Αθήνα στη γέφυρα του Πηνειού μεταξύ Χ/Θ 390+370 έως 390+580 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα από 9-4-2015 έως 31-12-2015, λόγω ευρημάτων της δομικής επιθεώρησης, σε εκτέλεση εγγράφου της Γ.Δ.Σ.Υ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα εξυπηρετείται από πλάτος οδοστρώματος τουλάχιστον 3,50 μέτρων ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από την ανάδοχο εταιρία.

Το ανώτατο όριο ταχύτητας στην περιοχή των ρυθμίσεων περιορίζεται στα 50 χλμ /ώρα. Κατά τη διέλευση υπέρβαρων οχημάτων του Στρατού (ή άλλων πολιτικών υπέρβαρων οχημάτων ιδίων ή ευμενέστερων διαστάσεων) από τη γέφυρα Πηνειού θα πραγματοποιείται ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τα υπέρβαρα οχήματα θα διέρχονται από την κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως της κατεύθυνσής τους» καταλήγει η απόφαση.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass