ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Τον Ιανουάριο 2014 οι δίκες για τα διόδια

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
Αναβλήθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, για τις 15 Ιανουαρίου 2014, οι δύο δίκες 20 συνολικά ατόμων, που κατηγορούνται, σχετικά με τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων. Η αναβολή δόθηκε, μετά από αίτημα των συνηγόρων δύο εκ των κατηγορουμένων, που απουσίαζαν λόγω ασθενείας.
Από το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, έγιναν συγκεντρώσεις κινημάτων αλληλεγγύης και φορέων κατά των διοδίων και παρατάξεων και έγινε ανάρτηση πανό, με διάφορα συνθήματα. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί άλλο ένα δικαστήριο με 7 κατηγορούμενους, για το ίδιο θέμα, την Πέμπτη 13 Ιουνίου.
Ε. Ρ.
 
Συμπαράσταση Δ.Σ. Ελασσόνας
 ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ελασσόνας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του (της 28ης Μαΐου), έχοντας ενημερωθεί για τις παραπομπές σε δίκες πολιτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αναφορικά με τη λειτουργία των σταθμών διοδίων εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και των προβλημάτων που η λειτουργία αυτή επιφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών, συμπαραστέκεται ομόφωνα σε όσους πολίτες διεκδικούν με δημοκρατικούς και φιλειρηνικούς τρόπους τα δικαιώματά τους.
Και το σχετικό ψήφισμα, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Θεόδωρο Λιάπη, καταλήγει: «Η συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και η ελεύθερη έκφραση των πολιτών (ακόμη και δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων) είναι αναφαίρετο συνταγματικό τους δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διώκονται ποινικά, όταν μάλιστα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τους θέτει άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε νόμους που καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας και οδηγούν σε δικονομικό Γολγοθά πολίτες - υπαλλήλους με κοινωνικές ευαισθησίες και προβληματισμούς».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass