Στον Κοκκινοπηλό Λάρισας η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 12:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42

Ένα μικρό χωριό κτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου , στα 1250 μέτρα υψόμετρο, ο Κοκκινοπηλός μας... ”συστήνεται” αυτή την εβδομάδα μέσα από την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”.  Είναι σήμερα το μεγαλύτερο βλαχοχώρι του Ολύμπου.

Από τον χωριό ξεκινούν τα μονοπάτια και οι διαδρομές του Ολύμπου. Η εκπομπή μιλά για την πλούσια ιστορία, μπαίνει στον επιβλητικό ναό της Αγίας Παρασκευής και συναντά τον ιερέα. Παρακολουθεί το καθιερωμένο άνοιγμα στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στον Κοκκινοπλό. Πρόκειται για ένα ακόμη θρησκευτικό έθιμο που είναι ταυτισμένο με την ιστορία του χωριού. Πλήθος κόσμου από την Κατερίνη, τον Κοκκινοπλό και τα γύρω χωριά δίνουν το παρόν.

Επισκέπτεται τον σύλλογο Κοκκινοπλιτών νομού Πιερίας , ακούει τραγούδια ενώ πραγματοπεί μια επίσκεψη σε μια βλάχικη στάνη, όπου οι συντελεστές κουρεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο πρόβατα. Δυο ξαδέλφια θυμούνται ιστορίες από τα παλιά, ενώ γίνεται επίσκεψη στο μικρό λαογραφικό μουσείο του χωριού.  Παράλληλα, μαγειρεύουν χοιρινό με πράσα. Τα χορευτικά στην πλατεία γίνονται η αφορμή να έρθει πολύς κόσμος στο χωριό!

Από Θεσσαλονίκη, από Κάτερίνη, από Λάρισα και όχι μόνο. Όλοι επιστρέφουν με αφορμή την εκπομπή της 4Ε. Χαρά και τιμή η παρουσία φίλων από την Κρήτη, αδελφοποιημένος σύλλογος με των Κοκκινοπλιτών. Θα τους δούμε και θα τους ακούσουμε όλους. Φυσικά οι γυναίκες έχουν ετοιμάσει εδέσματα για όλους.

Αυτά και άλλα πολλά αυτή την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 11:45 και σε επανάληψη την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 16:45. Την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ TV και διαδικτύου αλλά και παγκόσμια μέσω δορυφόρων .


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass