Η ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Καταστροφικό χαλάζι στα Δένδρα

* ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ – ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:45
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Βιβλική καταστροφή χθες το βράδυ στα Δένδρα Τύρναβου από την έντονη καταιγίδα και το χαλάζι που έπεφτε για ένα τέταρτο της ώρας καταστρέφοντας εκατοντάδες στρέμματα με δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή «Ποτάμια».
 Η ένταση της θεομηνίας και η πτώση του χαλαζιού σε μέγεθος φουντουκιού ήταν τέτοια που κυριολεκτικά άσπρισε ο τόπος. Η καταστροφή για τους αγρότες της περιοχής είναι τεράστια αφού η χαλαζόπτωση κυριολεκτικά κατέστρεψε περιβόλια με ροδάκινα, αχλάδια, βερίκοκα τα οποία ήταν έτοιμα για συγκομιδή. Μάλιστα πολλοί αγρότες είχαν ήδη προβεί σε συμφωνίες με εμπόρους για την πώλησή τους.
Μιλώντας χθες αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας μετέφερε το μέγεθος της καταστροφής από τη χαλαζόπτωση, που σημαίνει παράλληλα και οικονομική καταστροφή των ίδιων των αγροτών οι οποίοι όλη την προηγούμενη περίοδο διέθεσαν χρήματα και εργατικά χέρια και τώρα την ώρα της συγκομιδής κυριολεκτικά έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους αφού καταστράφηκαν τα πάντα.
Ο κ. Τασιούλας ζητά από τον ΕΛΓΑ άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες με δίκαιες αποζημιώσεις.
ΑΝΕΠΑΦΗ Η ΛΑΡΙΣΑ
Στο μεταξύ μικρή σε διάρκεια αλλά ισχυρή σε ένσταση ήταν η βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα. Η ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα αν και αναμενόμενη σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ξεκίνησε στις 11 το βράδυ και για μισή ώρα, έδωσε έντονο φθινοπωρινό χρώμα, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους και στην πόλη γενικότερα καθώς δεν χρειάστηκε να παρέμβουν ούτε η Πυροσβεστική ούτε η Αστυνομία. 
 
          
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass