Διαπίστωσαν τη βιβλική καταστροφή από το χαλάζι

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2013 23:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:47

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Τις πληγείσες περιοχές από το χαλάζι επισκέφθηκαν  στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και των Τοπικών  Κοινοτήτων  Δένδρων – Πλατανουλίων Αγίας Σοφίας αλλά και Δαμασίου  υπηρεσιακοί παράγοντες   τους οποίους υποδέχθηκαν  και ενημέρωσαν ο  δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Νταβαρούκας και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων  κ. Χρήστος Τασιούλας. 

Στην χθεσινή επίσκεψη  συμμετείχαν το πρωί  μέλη κλιμακίου του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, καθώς επίσης και ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφεριακής Ενότητας Λάρισας κ. Παναγιώτης Καλφούντζος.

 Η αντιπροσωπεία έκανε επί τόπου επισκέψεις  σε αγροτικές καλλιέργειες κυρίως δε πρώιμα δενδρώδη όπως βερίκοκα, ροδάκινα, αλλά και σε αχλαδιές. Ήδη από την  πρώτη ματιά   και οι αρμόδιοι διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Όπως έγραψε η «Ε», αμέσως μετά τη θεομηνία της περασμένης Παρασκευής η οι καταστροφή καλύπτει  πάνω από 15.000 στρέμματα και σε περιοχές του Τυρνάβου  κυρίως στην περιοχή Περαχώρας.

Όπως αποφασίστηκε ήδη με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βασίλη Νταβαρούκα οι αρμόδιοι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ξεκινούν από σήμερα την καταγραφή των ζημιών ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις.

Στην χθεσινή επιτόπια  επίσκεψη και στη σύσκεψη που ακολούθησε μετά από πλευράς ΕΛΓΑ παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Λιόντος, ο προϊστάμενος κ. Κώστας Καραμπάτσας,  ο επόπτης  κ. Σπύρος Σπυρόπουλος  το στέλεχος κ. Κώστας Τσιάμπος, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ και ο μέλος της διοίκησης κ. Ρίζος Μαρούδας και Γιώργος Σακοράφας, οι πρόεδροι   των συνεταιρισμών Γιάννουλης και  Φαλάνης  κ.  Δημήτρης Λεωνιδάκης και Χρήστος Γκανάτσιος κ. α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass