Αγιά: Ξεκίνησε το διεθνές εργαστήριο Grundtvig

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 14:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:57

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Ξεκίνησε την Κυριακή το διεθνές εργαστήριο Grundtvig, που δι­οργανώνει ο Δήμος Αγιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση», επιδοτούμενο 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνερ­γασία με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) – σημείο επαφής του προγράμματος στην Ελλάδα.

Το πολύ ενδιαφέρον αυτό εργαστήριο, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου, έχει ως αντικείμενό του τη μελέτη αποτύπωσης και τρισ­διάστατης ψηφιακής φωτορεαλιστικής απεικόνισης βυζαντινών μνημείων του Δήμου Αγιάς.

Σ’ αυτό συμμετέχουν 18 άτομα (είκοσι είχαν δηλώσει αρχικά συμ­μετοχή, αλλά για προσωπικούς λόγους δύο εξ αυτών δεν μπόρεσαν να έρθουν), άτομα τα οποία προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊ­κής Ένωσης, αλλά και από την Τουρκία. Συμμετέχουν, επίσης, 40 άτομα – εκτός προγράμματος – Έλληνες, τα οποία θέλησαν να παρακολουθή­σουν τις εργασίες του εργαστηρίου.

Στο πρώτο μέρος του Εργαστηρίου έχει προγραμματιστεί σειρά ει­σηγήσεων γύρω από την ιστορία και την τέχνη, κυρίως των εκκλησιαστι­κών μνημείων της περιοχής.

Με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες μαθησιακές εμπειρίες και θα ενισχύσουν τις ατομικές δεξιότητες και ικανότητές τους στην αποτύπωση και τρισδιά­στατη απεικόνιση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση των εισηγητών, οι συμμετέχο­ντες θα επισκεφθούν επιλεγμένα μνημεία – αρχαίους, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς και μονές – της ευρύτερης περιφέρειας του Δή­μου Αγιάς, θα γνωρίσουν το έργο συντήρησης που επιτελείται από την αρχαιολογική υπηρεσία, και θα ενημερωθούν από ειδικούς γύρω από τις διαθέσιμες τεχνικές αποτύπωσης μέσα από την πειραματική εφαρμογή τους. Η γλώσσα εργασίας του Εργαστηρίου είναι η αγγλική.

Τέλος, από τον Δήμο Αγιάς ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι συμ­μετέχοντες θα επισκεφθούν (9 – 10:30πμ) το αρχαίο θέατρο της Λάρισας και (11πμ – 12:30μμ) το αρχαιολογικό μουσείο της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass