Επανέρχεται για ΤΣΜΕΔΕ ο βουλευτής Θ. Ψύρρας

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 20:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02

Επαναφέρει  ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας) ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Θωμάς Ψύρρας, σχετικά με την «καθυστέρηση του ΤΣΜΕΔΕ (νυν ΕΤΑΑ) στην απόδοση στους ασφαλισμένους του Νομού Λάρισας, των οφειλόμενων ποσών για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη για το χρονικό διάστημα από Ιούλιο έως και Νοέμβριο 2012». Ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:

Κύριοι Υπουργοί, στις 17/04/2013 κατέθεσα ερώτηση (αριθμός πρωτοκόλλου 9847) προς τους κ.κ. Υπουργούς α) Οικονομικών, β) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και γ) Υγείας με θέμα « Η καθυστέρηση του ΤΣΜΕΔΕ (νυν ΕΤΑΑ) στην απόδοση στους ασφαλισμένους του Νομού Λάρισας των οφειλόμενων ποσών για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη για το χρονικό διάστημα από Ιούλιο έως και Νοέμβριο 2012».

Στις 22/05/2013 έλαβα την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμός πρωτοκόλλου 2013/3796), με την οποία το Υπουργείο δήλωνε  την αναρμοδιότητά του για το συγκεκριμένο θέμα. Ακολούθησαν οι απαντήσεις των άλλων δύο Υπουργείων (Υπουργείο Υγείας με αριθμό πρωτοκόλλου 36317/03.06.2013 και Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.90022/12765/534), τα οποία δηλώνουν επίσης αναρμόδια και μάλιστα ορίζουν το ένα υπουργείο το άλλο ως υπεύθυνο. Εξαιτίας της σπουδαιότητας του θέματος, επαναφέρω την ερώτηση:

Βάσει του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ Α' 222, 12-11-2012) όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ, τομέας Μηχανικών  και ΕΔΕ (ΤΣΜΕΔΕ) για την παροχή Ιατροφαρμακευτικής – νοσοκομειακής περίθαλψης υπήχθησαν στον ΕΟΠΠΥ.

Πριν την 12η Νοεμβρίου 2012, στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ για την ιατρική – νοσοκομειακή περίθαλψη παρείχετο η δυνατότητα να απευθύνονται και σε ιατρούς, κλινικές κλπ μη συμβεβλημένους με το ΤΣΜΕΔΕ και να καταβάλλουν τις αμοιβές τους εξ ιδίων. Στη συνέχεια, οι ασφαλισμένοι υπέβαλαν τις σχετικές αποδείξεις με τα δαπανηθέντα ποσά και λοιπά δικαιολογητικά στο κεντρικό κατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα ή προκειμένου για ασφαλισμένους εκτός κέντρου στα κατά τόπους υποκαταστήματα. Μετά από τον ιατρικό έλεγχο των αποδείξεων και των λοιπών δικαιολογητικών από μόνιμο ή συμβεβλημένο ελεγκτή ιατρό του ΤΣΜΕΔΕ, και με βάσει αυτά που ορίζει ο κανονισμός Υγειονομικής περίθαλψης του Τ.Υ.Μ.Ε.Δ.Ε και το τιμολόγιο που ακολουθούσε το Ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ), υπολογίζονταν τα οφειλόμενα ποσά και αποδίδονταν στους ασφαλισμένους. Στους Νομούς, όπου είχαν τοποθετηθεί μόνιμοι ιατροί ελεγκτές το ΤΣΜΕΔΕ προέβαινε, μετά από χρονοβόρα διαδικασία στην πρόσληψη, με ετήσια σύμβαση, ελεγκτών ιατρών για τον ιατρικό έλεγχο των δαπανών, η οποία όμως πραγματοποιείτο μετά την παρέλευση πολλών μηνών από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.

          Στο Νομό Λάρισας το έτος 2012 δεν ήταν διορισμένος μόνιμος ελεγκτής ιατρός και επειδή, με ευθύνη και του Υπουργείου Υγείας, καθυστέρησε επί μακρόν ο διορισμός ελεγκτή ιατρού με σύμβαση, καθυστέρησε και ο διορισμός και ο ιατρικός έλεγχος των δαπανώ των ασφαλισμένων. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα το ΤΣΜΕΔΕ να μην αποδώσει στους ασφαλισμένους του Νομού τα οφειλόμενα σε αυτούς ποσά για την ιατρική και νοσοκομειακή τους περίθαλψη για το χρονικό διάστημα από Ιούλιο έως και Νοέμβριο 2012, κατά παράβαση της Συνταγματικής Αρχής περί ίσης μεταχείρισης, δεδομένου ότι οι αντίστοιχοι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ των υπόλοιπων Νομών της χώρας έχουν ήδη εισπράξει τα οφειλόμενα σε αυτούς ποσά μέχρι την υπαγωγή του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΠΥ.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

•  Πότε προτίθεται το ΕΤΑΑ, ο Τομέας Μηχανικών και ΕΔΕ (ΤΣΜΕΔΕ-Τ.Ε.Α.Μ.Ε.Δ.Ε.- Τ.Π.Μ.Ε.Δ.Ε.), να εξοφλήσει τα ανωτέρω ποσά;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass