ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΛΗ

Στην Ισπανία το χορευτικό της Λαογραφικής Ελασσόνας

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2013 1:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05
 ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Στη Σεβίλλη της Ισπανίας βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης χορευτικό της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, μετέχοντας σε Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ και εκπροσωπώντας τα Ελληνικά «χρώματα».
Πιο συγκεκριμένα, το Ελασσονίτικο συγκρότημα παίρνει μέρος στην 32η διοργάνωση «Jornadas Folclóricas Nazarenas Internacionales»(27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου), που συνδιοργανώνουν ο Δήμος του Dos Hermanas με τη CIOFF .
 Οι χορευτές – χορεύτριες της Λαογραφικής, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών, προβάλλουν την Ελληνική παράδοση, σε μια μεγάλη (επετειακή για το 2013) διεθνή διοργάνωση, όπου συμμετέχουν ακόμη παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μεξικό, την Τουρκία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ιταλία.
Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, η ελασσονίτικη αποστολή πήρε μέρος στην έναρξη του Φεστιβάλ και σε μεγάλη παρέλαση με παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων, ενώ σήμερα Σάββατο, το πρόγραμμα των Ισπανών διοργανωτών περιλαμβάνει ξενάγηση και γνωριμία με τα αξιοθέατα της Σεβίλλης και της γύρω περιοχής.
Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες παραστάσεις στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης, με πρόγραμμα χορών από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Η 29μελής αποστολή της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας αναμένεται να επιστρέψει από τη Σεβίλλη την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass