«ΔΩΤΙΟΝ ΠΕΔΙΟΝ» Περιμένουμε αμέσως ενέργειες από τον νέο ΔΥΠΕάρχη

Δημοσίευση: 16 Απρ 2015 1:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:06

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

          Ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τις αθλιότητες στις οποίες προέβησαν πολίτες προς το Κέντρο Υγείας Αγιάς τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, εξέδωσε το «Δώτιον Πεδίον», παράταξη της μείζο­νος μειοψηφίας στον Δήμο Αγιάς. Παράλληλα, μέσω αυτής, ζητά από την κυβέρνηση να παρθούν άμεσα εκείνες οι αποφάσεις ώστε το Κέντρο να μπορεί να λειτουργεί χωρίς τα πάμπολλα προβλήματα που το ταλανί­ζουν.

Αναφέρει, λοιπόν, το «Δώτιον Πεδίον»: «Το ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας Αγιάς, που σύσσωμο το Δημο­τικό Συμβούλιο εξέδωσε πρόσφατα, πολύ σύντομα αποδείχτηκε μεν προ­φητικό, αλλά πολύ  λίγο. Δυστυχώς, ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου αισθανόμαστε την υποχρέωση να παραδεχτούμε δημοσίως ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν προσφέρουν τίποτα στη λύση τέτοιων προβλη­μάτων.

          Όπως με μεγάλη ακρίβεια και για πολλοστή φορά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», το Κέντρο Υγείας Αγιάς έχει λιγότερο προσωπικό απ’ αυτό που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Το προσωπικό του, με πραγματική αυτοθυσία, προσπαθεί να ανταποκριθεί. Οι νοσηλεύτριες εργάζονται συνήθως για 15 συνεχόμενες ημέρες και πλέον, ενώ οι αγροτικοί γιατροί λειτουργούν ως πλήρως εξειδικευμένοι. Τα ασθενοφόρα “κοσμούν” το προαύλιο και το υπόγειο του κτιρίου, αλλά δεν μεταφέρουν ασθενείς γιατί δεν έχουν οδη­γούς. Το οδοντιατρείο δεν έχει εδώ και χρόνια οδοντίατρο, οι καθαρί­στριες είναι είδος σε ανεπάρκεια και η προφύλαξη από τη μετάδοση νό­σων επαφίεται στο φιλότιμο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Οι φύλακες δεν υπάρχουν πια. Ένας διοικητικός υπάλληλος στη γραμμα­τεία και ένας άλλος για όλες τις δουλειές προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες. Κι έτσι έγινε το κακό. Ένας άνθρωπος μεθυσμένος έβγαλε όλο τον θυμό του πάνω στο προσωπικό.

          Την ενέργεια αυτή, φυσικά, την καταδικάζουμε χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε την κατάσταση των ανθρώπων που την προκάλεσαν. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Θα κρίνουμε, όμως, τις ενέργειες όλων όσων όφειλαν να έχουν μεριμνήσει, ώστε το προσωπικό να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του απρόσκοπτα με ηρεμία και ασφάλεια. Έχουμε χρέος να κρίνουμε την εκάστοτε κυβέρνηση, τους τοπικούς εκπροσώπους της, μέ­χρι κι εμάς τους ίδιους που νομίζαμε ότι με ψηφίσματα μπορούσαμε να βοηθήσουμε.

          Όλοι ξέρουμε ότι σε λίγους μήνες η κίνηση στην περιοχή λόγω του­ρισμού θα αυξηθεί κατακόρυφα και οι ζωές πολλών συνανθρώπων μας θα εξαρτώνται από το Κέντρο Υγείας Αγιάς και το προσωπικό του. Θα είναι άραγε και φέτος αρκετό να στείλει το κράτος ένα ασθενοφόρο κι έναν ή δύο γιατρούς σ’ αυτό που όλοι από συνήθεια λέμε Κέντρο Υγείας Σωτη­ρίτσας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα απλό περιφε­ρειακό ιατρείο; Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτή την υποκριτική στάση των υπευθύνων μόνο και μόνο για να εμφανίζουμε μια πλαστή εικόνα  υποδομής και ορ­γάνωσης που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει;

          Περιμένουμε να δούμε αμέσως ενέργειες από τον νέο ΔΥΠΕάρχη, γιατί η υγεία και η ζωή όλων μας δεν μπορεί να περιμένει πότε οι νέοι κυβερνώντες θα αποφασίσουν επιτέλους να παραγάγουν έργο.

          Πρέπει επιτέλους να μας απαντήσουν αν πραγματικά θέλουν το Κέ­ντρο Υγείας Αγιάς και, εφόσον η απάντησή τους είναι θετική (που ελ­πίζουμε πως θα είναι), πρέπει να μας απαντήσουν τι προτίθενται να κά­νουν αμέσως για τον σκοπό αυτό.

          Όμως για να δούμε επιτέλους έργο, πρέπει όλοι μας να απαιτή­σουμε επιτακτικά ότι δικαιούμαστε ως βαριά φορολογούμενοι πολίτες.  Αν απλά αρκεστούμε στις προθέσεις των υπευθύνων, θα γίνουμε μάρτυ­ρες πιθανόν και άλλων, ίσως και χειρότερων, περιστατικών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass