Δήμος Αγιάς και Μελιβοία τίμησαν τον Γρηγόρη Αλ. Παπαλεξανδρή

Δημοσίευση: 21 Απρ 2015 18:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:15

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Τον αείμνηστο Γρηγόρη Αλ. Παπαλεξανδρή, δάσκαλο και γιατρό, κοινοτάρχη Μελιβοίας καθ’ όλη τη δεκαετία του 1930 που με τη διορατι­κότητά του και τις τότε πρωτοβουλίες του άλλαξε κυριολεκτικά τη μοίρα του χωριού και των κατοίκων αυτού, τίμησαν Δήμος Αγιάς και Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας με σειρά εκδηλώσεων, αλλά και ονοματοδοσία οδού, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής από τον ιερέα π. Μιχαήλ Ζιούρκα. Κα­τόπιν, έγιναν τα αποκαλυπτήρια πινακίδας κεντρικής οδού που θα ονομά­ζεται πλέον «ΟΔΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ», εν συνεχεία, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος της Μελιβοίας Αθανάσιος Μπελιάς και ο φιλόλογος Οδυσσέας Τσιντζιράκος αναφέρθηκαν στη ζωή και το έργο του, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών ακούστηκαν γλυκές μελωδίες από τη Γυναικεία Χορωδία του Μεταξοχωρίου.

Από τους ομιλητές, ο Γρηγόρης Παπαλεξανδρής χαρακτηρίστηκε ως «ανεπανάληπτη, αναντικατάστατη προσωπικότητα, μεγάλος ευεργέ­της του χωριού, με προσφορά και παρακαταθήκες τεράστιες». Όλοι τους αναφέρθηκαν στην ανιδιοτελή προσφορά του και στις μεγάλες προσπά­θειές του να δώσει πνοή στον τόπο υπό το βάρος μιας εποχής που η χώρα τελούσε υπό συνθήκες πτώχευσης, προερχόταν από συνεχείς πολέ­μους και όδευε προς τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το 15.000 στρεμμάτων δάσος της Μελιβοίας, αλλά και τη μεγάλη κτημα­τική περιουσία της διαλυμένης τότε Μονής Ιωάννου Θεολόγου Βελίκας, που ως αποτέλεσμα δικών του ενεργειών περιήλθαν στη δικαιοδοσία της Κοινότητας και αποτελούν ως σήμερα τη σημαντικότερη, ίσως, πηγή εσό­δων για τους κατοίκους της.

Ο κ. Μπελιάς, εκ μέρους και των τοπικών συμβούλων Ηλία Στε­φανάρα και Χρήστου Ρήγα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον συντο­πίτη τους καθηγητή Πληροφορικής Νίκο Πενήντα, όσο και τους Ιωάννη Μανίκα και Οδυσσέα Τσιντζιράκο, μέλη της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας «Δημήτρης Αγραφιώτης» του Δήμου Αγιάς, στα στοιχεία της μακράς και κοπιαστικής έρευνας των οποίων βασίστηκαν οι ομιλίες.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, απόγονοι του Γρη­γόρη Παπαλεξανδρή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λέτσιος και Χριστίνα Γιαννουλέα, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς Βασίλης Βαλάρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξο­χωρίου Γιάννης Πατσιαβούρας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιβοίας «Ο Όμηρος» Ευάγγελος Κρανιώτης και ο πρόεδρος του Συλ­λόγου Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» Στέρ­γιος Πατσιαβούδης.

Χαιρετισμό απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αγιάς Γρηγόρης Καλαγιάς.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass