ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού

Δημοσίευση: 22 Απρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:15

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Στην αξιοποίηση προγράμματος ανακύκλωσης γυαλιού προχώρησε ο Δήμος Φαρσάλων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση, σε πρώτο στάδιο επτά ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών, σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία της πόλης, όπου φιλοξενούνται κυρίως επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα η τοποθέτηση έγινε στις οδούς Λαμίας 36, Λαμίας 73, Λαρίσης 35, στις συμβολές των οδών Θέτιδος και Λαρίσης, Θέτιδος και Απιδανού, Αθηνάς και Θεοτοκοπούλου, Βάρναλη και Ρήγα Φεραίου.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Φαρσάλων με την ελληνική εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης με σκοπό και στόχο την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος δήλωσε στην "Ε" τα εξής: "Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό ρεύμα αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας στο σημείο που παράγονται και να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να συμμετέχουν στην ανακύκλωση. Απώτερος σκοπός όλων αυτών των δράσεων, τις οποίες υιοθετεί και προωθεί ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής του είναι η μείωση των οικιακών απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά πρωτίστως, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, δεδομένου ότι καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να ευοδωθεί, δίχως την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Η καθαριότητα της πόλης είναι και υπόθεση όλων και δείκτης πολιτισμού".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass