ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΙ.ΖΩ.»

Επιμορφωτικά σεμινάρια στην ΚΑΡΠΑ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2015 21:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:20

 

Δυο σεμινάρια υλοποιήθηκαν πρόσφατα από την «Επιμόρφωση Ζωής» (Επι.Ζω.), σε μέλη της εθελοντικής ομάδας διάσωσης «Ελληνες Διασώστες» της Βάσης Ετοιμότητας Ελασσόνας, αλλά και σε κατοίκους της Ελασσόνας οι οποίοι συμμετείχαν στο πιστοποιημένο σεμινάριο "Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή".

Τα σεμινάρια για τους εθελοντές διασώστες είχαν αντικείμενο την "Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή" και τη "Βασική και Εξειδικευμένη διαχείριση Αεραγωγού".

Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (CPR/AED, ERC)», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Η εθελοντική ομάδα «Έλληνες Διασώστες» δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελασσόνας από το 2010 και έχει ως σκοπό την παροχή βοήθειας και τη συνδρομή στις κρατικές υπηρεσίες, σε περιπτώσεις εκτάκτων και επειγουσών αναγκών, στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η στελέχωσή της είναι σε εθελοντική βάση και η παρουσία και προσφορά της σημαντική στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Τα σεμινάρια έγιναν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου που  παραχώρησε ο δήμος Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass