ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Έκλεψαν επτά εξωλέμβιες μηχανές

Δημοσίευση: 24 Απρ 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:20

Επτά εξωλέμβιες μηχανές από χώρο στάθμευσης σκαφών θαλάσσης στον Αγιόκαμπο, έκλεψαν άγνωστοι δράστες, προχθές το βράδυ, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα της «αφύλακτης» περιφέρειας από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαρρήξεις στα παράλια του νομού, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής ή ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών, αποτελούν συχνό φαινόμενο με τους δράστες να κλέβουν εργαλεία, ρούχα, οικοσκευές κ.λπ., αλλά η κλοπή εξωλέμβιων μηχανών, λόγω του αριθμού τους όπως και του βάρους τους, προϋπόθετε ολόκληρη «επιχείρηση» με τους έμπειρους δράστες, φεύγοντας, να παίρνουν μαζί τους και το σύστημα καταγραφής των καμερών ασφαλείας που διέθετε ο χώρος στάθμευσης, προκειμένου να «σβήσουν» τα ίχνη τους.

Η κλοπή καταγγέλθηκε προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς από την ιδιοκτήτρια του χώρου φύλαξης των σκαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» οι δράστες, αφού κατέστρεψαν τον συναγερμό, παραβίασαν την περίφραξη στο πίσω μέρος του οικοπέδου του χώρου στάθμευσης σκαφών θαλάσσης. Αφενός για να μην γίνουν αντιληπτοί από την πλευρά του κεντρικού παραλιακού δρόμου και αφετέρου για να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους, αφού τόσες μηχανές με τόσο βάρος, για να αφαιρεθούν απαιτούσαν ικανό αριθμό δραστών αλλά και εξοπλισμού.

Για να κλέψουν από πέντε βάρκες επτά συνολικά εξωλέμβιες μηχανές (τετράχρονες επί το πλείστον, βενζικοκίνητες και διαφορετικής ισχύος) η αξία των οποίων εκτιμάται πως ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Όπως προαναφέρθηκε, οι δράστες φεύγοντας, για να «σβήσουν» τα ίχνη τους, πήραν μαζί τους και το καταγραφικό του συστήματος παρακολούθησης του χώρου φύλαξης των σκαφών.

ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ

Οι διαρρήξεις παραθεριστικών κατοικιών αλλά και αποθηκών στα παράλια του Αγιοκάμπου αποτελούν σύνηθες φαινόμενο όπως καταγγέλλουν ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν καταγγέλλουν τις κλοπές στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, με αφορμή και την ευτελή αξία των κλοπιμαίων (εργαλεία, κλινοσκεπάσματα, οικοσκευές κλπ).

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την κλοπή, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, σε καφετέρια στη Σωτηρίτσα. Αφού οι δράστες αφαίρεσαν όλα τα νέα τραπεζοκαθίσματα που είχε προμηθευτεί ο ιδιοκτήτης ενόψει της νέας θερινής περιόδου, τραπεζοκαθίσματα η συνολική αξία των οποίων «ξεπερνά τις 2.000 ευρώ» όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass