Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Τίμησε τον π. Αλέξανδρο του Πυργετού

Δημοσίευση: 25 Απρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:24

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Με ιδιαίτερο σεβασμό στην πολύχρονη και αξιόλογη σεμνή παρουσία του για πάνω από πενήντα χρόνια ο Δήμος Τεμπών τίμησε τον ιερέα του Πυργετού π. Αλέξάνδρο Ρούσσο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων  για τον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο του  Πυργετού ,για το πολύχρονο έργο του.

Την απόφαση πήραν η Τοπική Κοινότητα Πυργετού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  και μέσω αυτών ολόκληρη η κοινωνία του Πυργετού, ενώ τη βράβευση έκανε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.

Μιλώντας νωρίτερα ο κ. Κολλάτος τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εκείνον η παρουσία του στη σεμνή και λιτή τελετή προς τιμή του σεβάσμιου παπά Αλέξη μετά την απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού.

Μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στον χώρο της εκκλησιαστικής οικογένειας και στον τόπο του, τον Πυργετό.

Συνεχίζοντας ο κ. Κολλάτος τόνισε επίσης με έμφαση:

«Είναι κληρικός με πνεύμα θεού, με άψογη ιερατική παρουσία, με εκκλησιαστικό φρόνημα, καλός πνευματικός πατέρας και κυρίως το πιο σημαντικό κράτησε και κρατάει σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας ζωντανή.

Χαρισματικός, απλός και προσιτός σε όλους αλλά και παράλληλα τολμηρός και μπροστάρης στην αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων συχνά δυσεπίλυτων, βοήθησε ουσιαστικά.

Με λίγα λόγια ο δικός μας άνθρωπος!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο πατήρ Αλέξανδρος αποτέλεσε τον ποιμένα της κωμοπόλεώς μας, αφού πολλοί είναι αυτοί που έχουν άμεση σχέση μαζί του και ακόμα και σήμερα υπηρετεί ανελλιπώς τον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου, τον ιερό ναό του Αγ. Κοσμά και τα πολλά εξωκλήσια της κοινότητάς μας.

Και φυσικά είναι τιμή για κάποιον και ηθική ανακούφιση να ακούει καλά λόγια όσο ακόμα βρίσκεται στη ζωή.

Σ’ αυτή τη δυσοίωνη και δύσκολη εποχή που περνάμε χρειαζόμαστε ανθρώπους που να έχουν την ικανότητα να δώσουν δύναμη, κουράγιο και πίστη για να μην χάσουμε τον δρόμο μας. Ο ιερέας μας σίγουρα ανήκει σ’ αυτούς, γιατί δεν είναι τυχαία προσωπικότητα.

Γι’ αυτό και επάξια τον τιμούμε σήμερα εδώ στον τόπο μας, στην απλότητα αυτού του χώρου, στην καθιερωμένη ετήσια εορτή του πολιούχου μας Αγ. Γεωργίου.

Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε τον καθένα από σας, που θα ήθελε να του πει με τον δικό του τρόπο ένα ευχαριστώ.

Ευχόμαστε με τη δύναμη του Θεού να αντέχει τις αντιξοότητες και να βρίσκεται ανάμεσά μας ακμαίος και δυνατός για πολλά χρόνια ακόμη.

Επίσης στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου συμμετείχε και η  Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών.

Τέλος ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος παρευρέθηκε  και στις εκδηλώσεις στους Γόννους και στο Μακρυχώρι.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass