ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Διαδήλωση …κατά της σκόνης!

* Καταγγέλλουν επιλεκτική ασφαλτόστρωση δρόμων από τον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 28 Απρ 2015 12:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

Έργα ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν στη Γιάννουλη, από το γνωστό πακέτο του 1.000.000 ευρώ, που θα διαθέσει ο Δήμος Λαρισαίων, συνολικά για δρόμους, σε όλο τον δήμο. Τα έργα όμως διχάζουν κατοίκους, που θεωρούν ότι ασφαλτοστρώνονται επιλεκτικά δρόμοι, διάσπαρτοι, χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό, ήσσονος σπουδαιότητας και αφήνονται με τα χώματα, άλλοι πιο σημαντικοί και με μεγαλύτερη κυκλοφορία. Ομάδα κατοίκων συγκεντρώθηκε χθες στην οδό Αβδήρων και Φιλιππουπόλεως και κάλεσε την «Ε», καταγράφοντας την αδικία, κατά την άποψή τους, κάτω από σύννεφα σκόνης από διερχόμενα οχήματα. Μάλιστα, ετοιμάζονται για παρεμβάσεις στη δημοτική αρχή, με αίτημα, να ασφαλτοστρωθούν και οι άλλοι δρόμοι, που προτείνουν… Παράλληλα, ζητούν, να απαλλαγούν από λογαριασμούς ύδρευσης και δημοτικών τελών, με το αιτιολογικό ότι δεν απολαμβάνουν των υπηρεσιών του δήμου, αν και πληρώνουν ανελλιπώς, από χρόνια, όλα τα δημοτικά τέλη. Θέτουν ζητήματα παλαιότητας κατοίκησης στην περιοχή (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου Γιάννουλης- Αμπελώνα), σημειώνοντας ότι πέφτει άσφαλτος σε πιο καινούριους δρόμους, που δεν έχουν κίνηση.

Υποστηρίζουν επίσης, ότι από το έτος 2000 που μπήκε στο σχέδιο πόλης η περιοχή, έγιναν κάποια έργα αποχέτευσης, αλλά όχι όμβριων υδάτων και παρέμειναν στην ίδια κατάσταση, χωρίς άσφαλτο. Σε άλλες νεότερες οδούς, κατασκευάστηκαν τα δίκτυα και ασφαλτοστρώνονται με την υπάρχουσα εργολαβία. Θέτουν θέμα σκόνης σε όλη την περιοχή, από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, ούτε με κατάβρεγμα, ούτε με ρίψη λαδιών κλπ, που είναι ατελέσφορο και προκαλεί βλάβες στην υγεία. Ακόμα και το άπλωμα ρούχων, είναι ζήτημα για τις οικογένειες της περιοχής και αναγκάζονται να τα βγάζουν νύχτα, όταν πέφτει η κίνηση!

Για την οδό Περγάμου, ανέφεραν παράδειγμα δημότη, που αναγκάστηκε να πληρώσει μόνος του την ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου, μπροστά από το σπίτι του, για να γλιτώσει από τη σκόνη! Ως μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα δρόμων, που χρειάζονται άμεσα ασφαλτόστρωση, είναι ακόμη, τα εξής: Μεγ. Αλεξάνδρου (βασική οδός), Φιλιππουπόλεως, Περικλέους, Γρηγορίου Ε΄. Όταν κλείνει ο δρόμος για Φαλάνη, τα οχήματα διοχετεύονται σε παράκαμψη μέσα από τις χωμάτινους οδούς Φιλιππουπόλεως, Περγάμου, προς Γρηγορίου Ε’. Γεμίζει η περιοχή σύννεφα σκόνης, αφού οι οδηγοί διατηρούν αυξημένη ταχύτητα. Τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχει περιφερειακός δρόμος, αλλά δεν διοχετεύουν από κει την κίνηση. Να σημειωθεί προσθέτουν κάτοικοι, ότι ακόμα και ελκυστήρες με γεωργικά μηχανήματα περνούν μπροστά από τα σπίτια τους και ζητούν να απαγορευτεί να διέρχονται από τις οδούς Περγάμου- Φιλιππουπόλεως και Γρηγορίου Ε'. Τέλος, ζητούν και τη διάνοιξη της οδού Λαοδικείας, που συνδέεται με τον δρόμο για Φαλάνη και έχει ολοκληρωθεί, τυπικά, η απαλλοτρίωση.

Λόγω αυξημένων υποχρεώσεών του, δεν βρέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδης, ώστε να εκφράσει τη θέση της δημοτικής αρχής, κάτι που ίσως γίνει σήμερα.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass