Η εορτή του Αγίου Γεωργίου Γόννων

Δημοσίευση: 30 Απρ 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στους Γόννους ο πολιούχος του Άγιος Γεώργιος με πλήθος κόσμου να τιμά τον άγιο με την περιφορά της εικόνας του και τμήμα του λειψάνου του στην κεντρική πλατεία του χωριού συνοδεία του Συλλόγου Αραβανίτικων Αλόγων «Άγιος Γεώργιος» και του Μορφωτικού Συλλόγου-Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

Μετά την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, τα παιδιά και οι έφηβοι του Μορφωτικού Συλλόγου παρουσίασαν χορούς απ' όλη τη Θεσσαλία φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους, ενώ η ορχήστρα του Χρήστου Τσουλούφα έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στον εορτασμό διασκεδάζοντας μέχρι αργά το απόγευμα τους παρευρεθέντες.

Όμως ο εορτασμός δεν τελείωσε εκεί και η συνέχεια δόθηκε στην εμποροπανήγυρη πλέον του χωριού-ζωοπανήγυρη ήταν παλιότερα- μετρώντας μια ιστορία πενήντα και πλέον ετών λειτουργίας του. Εκεί πέραν των εμπορικών τοπικών καταστημάτων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια πλούσια φωτογραφική συλλογή παλαιότερων εποχών ιστορίας της εμποροπανήγυρης και των κατοίκων του, της οποίας πρωτοστάτης για μια ακόμη φορά ήταν ο Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων, εκθέτοντας ένα μικρό κομμάτι ιστορίας για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι!

Τριανταφυλλιά Ριζούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass