Πανηγύρεις για τον Άγιο Αθανάσιο

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

Πανηγυρίζουν ιεροί ναοί την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, με τα εξής προγράμματα:

ΓΛΑΥΚΗ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γλαύκης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Κιλελέρ διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού Αγίου Αθανασίου. Αύριο Σάββατο και ώρα 18:00 θα γίνει η περιφορά της εικόνας, παρουσία του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Κιλελέρ. Αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας θα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού απ’ όλα τα τμήματα του συλλόγου.

ΟΜΟΛΙΟ

Πανηγυρίζει αύριο Σάββατο ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στο Ομόλιο. Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου (Χανίων) κ. Δαμασκηνού και θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας και αρτοκλασία.

ΖΑΠΠΕΙΟ

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου στην τοπική κοινότητα Ζαππείου του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα Παρασκευή: 7:00 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Αύριο Σάββατο: 7:30 π.μ. όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Κύριλλο Ιατρό και ύψωμα του αγίου.

ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Τα λείψανα του Αγίου Αθανασίου, πατριάρχου Αλεξανδρείας του Μεγάλου, θα υποδεχτεί ο ιερός ναός Αγίου Αθανασίου στο Κουλούρι Λάρισας, σήμερα Παρασκευή το απόγευμα, στις 7.30. Η υποδοχή θα γίνει από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης π. Αχίλλιο και τον ιερό κλήρο και θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός του αγίου. Αύριο Σάββατο στις 7 το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρικός όρθρος και θεία λειτουργία. Το εσπέρας στις 7, θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός του αγίου- λιτανεία του λειψάνου και της εικόνας και θ΄ ακολουθήσει η ευλογία του υψώματος.

ΜΕΛΙΑ

Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου πανηγυρίζει η Μελία Λάρισας, με το εξής πρόγραμμα: Σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., μέγας εσπερινός με αρτοκλασία και παράκληση του αγίου. Αύριο Σάββατο το πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία από 7.30- 10.00. Το απόγευμα στις 6.30 θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, θα γίνει περιφορά της ιερής εικόνας, με συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ και θα τη συνοδεύουν μέλη του συλλόγου γυναικών, με παραδοσιακές φορεσιές. Μετά το πέρας, ο Σύλλογος Γυναικών Μελίας θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Αύριο Σάββατο, 2 Μαΐου, εορτή του Αγίου Αθανασίου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος ιερός ναός στην Τερψιθέα. Σήμερα Παρασκευή, παραμονή της εορτής, στις 7.30 το απόγευμα, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Την ημέρα της εορτής, στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7.30, θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και στις 8.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος της ιεράς εικόνας του Αγίου για λιτάνευση.

ΟΔΟΣ ΡΟΪΔΟΥ

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, της οδού Ροΐδου στη Λάρισα, την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου. Σήμερα Παρασκευή απόγευμα στις 6 θα τελεσθεί εσπερινός με αρτοκλασία και το Σάββατο το πρωί, 7.30- 10 θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass