ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ-ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ

Επανεκλογή της ομάδας Παλάσκα στην Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:47

Ψήφο εμπιστοσύνης παρά τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου απέσπασε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων ο Νίκος Παλάσκας, καθώς εξελέγη όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και η ομάδα που τον στελέχωνε και στην προηγούμενη διοίκηση. Και επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, στην συνεδρίαση –πιθανότατα- της Παρασκευής, οπότε θα συνέλθει σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές. Τουτέστιν πρόεδρος θα επανεκλεγεί ο Ελασσονίτης Νίκος Παλάσκας και αντιπρόεδροι οι άλλοι δύο Θεσσαλοί, ο Βολιώτης Γιάννης Γκρίνιας και ο Τρικαλινός Χρήστος Μητρούσιας. Η νέα διοίκηση έχει άρωμα Ελασσόνας, καθώς τα περισσότερα μέλη της προέρχονται από την ορεινή επαρχία του νομού, ενώ από κει κατάγονται και τα 3 νέα πρόσωπα του Δ.Σ., οι κ.κ. Αντωνίου, Ζέττας, Παρλίτσης. Υπενθυμίζεται ότι το 13μελές Δ.Σ. αποτελούν οι κ. ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΠΑΡΔΑΝΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΖΕΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΝΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΡΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΟΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Όσον αφορά στο Εποπτικό νέα είναι και τα 3 πρόσωπα, ήτοι οι κ. ΚΩΣΤΑΦΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΒΕΡΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ.

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σχετικά με τις εκκρεμότητες του κλάδου υπάρχει αγωνία για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του καταρροϊκού πυρετού που απειλεί και φέτος τα ζώα, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι 3 εταιρίες είναι έτοιμες να συνάψουν συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για το εμβόλιο, εν τούτοις καμία επίσημη αναφορά δεν υπάρχει, ενώ ο χρόνος πιέζει (σε λίγο τα ζώα θα ξεκινήσουν για βοσκή στα ορεινά). Στάση αναμονής υπάρχει και για την πληρωμή του άρθρου 68 (καρτελάκια), καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει ότι θα γίνουν οι πληρωμές μέσα στον Μάιο. Τέλος σχετικά με τα βοσκοτόπια, η Ομάδα Εργασίας εργάζεται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των διαχειριστικών Σχεδίων, βάσει των οποίων θα μοιραστούν τα 20 εκατ εκτάρια στους δικαιούχους. Δέσμευση του Νίκου Παλάσκα είναι ότι «και τα 3 θέματα παρακολουθούνται στενά από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας με συνεχή τηλεφωνήματα και επαφές, καθώς ο χρόνος πιέζει και δεν επιτρέπει εφησυχασμό και χαλαρότητα».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass