ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΑΝΔΡΑΚΗ

Δόθηκε στην κυκλοφορία για διευκόλυνση των οδηγών

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 1:02

 

Απάντηση σε όσα καταλογίζει ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Δαούλας περί ελλείψεων στην οδό Σανδράκη, που παραδόθηκε προ ημερών, δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «Ε» δηλώνοντας πως δόθηκε στην κυκλοφορία πριν την ολοκλήρωση των εργασιών προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί και να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Λάρισας.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διευκρινίζει τα εξής: «Από το Σάββατο 17/10/2015, δόθηκε στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Σανδράκη και Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και το τμήμα της οδού Σανδράκη που ήταν κλειστό, πριν την προθεσμία περαίωσης των εργασιών και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους οι εργασίες, με σκοπό τη διευκόλυνση των οδηγών και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, έχοντας ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους χρήστες της οδού.

1. Η αρχική μελέτη έχει αφετηρία το τέλος της υφιστάμενης Β΄ Γέφυρας Πηνειού και πέρας τον κυκλικό κόμβο στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης. Ωστόσο, η Υπηρεσία, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημά της την ασφάλεια των διερχομένων, αν και ήταν αρμοδιότητα του Δήμου Λαρισαίων και στην κλίμακα των δυνατοτήτων μας, αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω παρεμβάσεις επί της γέφυρας: Εργασίες οδοφωτισμού, η κατασκευή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει και εργασίες τοποθέτησης των απαραίτητων αρμών συστολής – διαστολής, επί του καταστρώματος της γέφυρας, ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά φθορές στο οδόστρωμα, ενώ έχουν ήδη γίνει οι εργασίες αντικατάστασης του παλιού ασφαλτοτάπητα, που παρουσίαζε φθορές (σαμαράκια) στις θέσεις των αρμών της γέφυρας.

2. Η διασύνδεση της κεντρικής αρτηρίας με τη συνοικία του Ιπποκράτη, προβλέπεται από τη μελέτη, μόνο στη διασταύρωση με την οδό Μανουσάκη. Το μικρό τμήμα του παραδρόμου, που κατασκευάστηκε κοντά στη Β΄ Γέφυρα Πηνειού (επιπλέον της μελέτης), θα λειτουργεί μόνο ως πεζόδρομος και κυρίως για την άμεση εξυπηρέτηση των μαθητών από και προς το παρακείμενο σχολικό συγκρότημα. Ο εν λόγω παράδρομος, φωτίζεται έμμεσα από τον οδοφωτισμό της κεντρικής αρτηρίας, ωστόσο αν στο μέλλον παρατηρηθεί αυξημένη χρήση του, από πεζούς τις βραδινές ώρες, μπορεί να αντιμετωπιστεί από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λαρισαίων που έχει την ευθύνη.

3. Η κατασκευή παραδρόμου στη συνοικία του Ιπποκράτη, από την οδό Μανουσάκη έως την οδό Παμπούκη, δεν αποτελεί συμβατικό αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας. Η συγκεκριμένη έκταση, αποτελεί τμήμα του Σχεδίου Πόλεως της Λάρισας και είναι αρμοδιότητα του Δήμου Λαρισαίων να λάβει απόφαση για την όποια χρήση του.

4. Όσον αφορά στον ποδηλατόδρομο: Ο Δακτύλιος της Λάρισας δεν έχει μελετηθεί στο σύνολο του με παράπλευρο - ποδηλατόδρομο, ως εκ τούτου και στο τμήμα αυτό της Σανδράκη, δεν υπήρχε στην εγκεκριμένη μελέτη η οποία είχε εγκριθεί προ του 2011 και σε γνώση του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass