65 νέες φιάλες αίματος στην Τράπεζα «Μιχάλης Πιτένης»

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2015 19:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:02

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Επιτυχημένη ήταν και η πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία(1η για το 2015) που συνδιοργάνωσαν η  Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελασσόνας, δημιουργώντας, εδώ και 3 και πλέον χρόνια, την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ».

Στην αιμοδοσία, που έγινε στην αίθουσα της Λαογραφικής Εταιρίας (Βουλγαροκτόνου 23), το κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συνέλεξε 65 νέες φιάλες αίματος, αφού αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Ελασσονίτες και όχι μόνο, παλαιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν για να δώσουν αίμα. Ιδιαίτερα ευχάριστο και ελπιδοφόρο ήταν η παρουσία στη νέα αιμοδοτική προσπάθεια και αρκετών καινούργιων αιμοδοτών, που προφανώς έχουν αντιληφθεί το τι σημαίνει να προσφέρεις αίμα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσέλευση θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά εξ αιτίας λόγων υγείας (…εποχιακών ιώσεων) αρκετοί υποψήφιοι αιμοδότες …δεν έδωσαν τελικά αίμα.

Ακόμη, δεν περνάει απαρατήρητη η παρουσία πολλών Τραπεζών Αίματος στην ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας, με εμφανή την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος στην περιοχή.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία(2η για το 2015) της Τράπεζας Αίματος «Μιχάλης Πιτένης» στην Ελασσόνα, προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2015, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass