ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Γιορτή στο Κ.Υ. Φαρσάλων

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:12

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο νοσηλευτής και η νοσηλεύτρια είναι μια ειδικότητα πολύ σημαντική που συμβάλλει τα μέγιστα στην περίθαλψη των ασθενών και με το χαμόγελο και τη ζεστασιά τους μαλακώνουν τον πόνο τους.

Νοσηλευτές: Μια δύναμη αλλαγής: Φροντίδα, αποτελεσματικότητα, κόστος αποτελεσματικότητας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών - τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο, στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Στο Κ.Υ. Φαρσάλων χθες κατά την διάρκεια μιας σεμνής γιορτής διαβάστηκαν ευχές και τελέστηκε αρτοκλασία από τον π. Λάζαρο, ιερέα του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Φαρσάλων. Κατόπιν, απηύθυνε χαιρετισμό η διευθύντρια του Κ.Υ.Φ. κ. Κατερίνα Δεληδήμου και στη συνέχεια ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ. του Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Μπρισίμης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "ο φετινός εορτασμός μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους με μια πολύ δύσκολη κατάσταση,  οι επιπτώσεις στην υγεία - πρόνοια είναι δραματικές με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του ΕΣΥ - ΕΟΠΥΥ, είναι πολιτικές στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών δημιουργώντας τεράστια εμπόδια στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη,  σε εποχή οικονομικής κρίσης. Μέσα σ' αυτό το τοπίο οι νοσηλευτές καλούνται να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους, εφαρμόζοντας αναπτυξιακούς στόχους. Πόσο άραγε οξύμωρο ακούγεται σε όλους αυτό. Ο φετινός εορτασμός πρέπει να είναι έντονα αγωνιστικός και διεκδικητικός.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 20/5/2015". Μετά το τέλος της εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκαν ιατρικό, νοσηλευτικό και εργατικό προσωπικό του Κ.Υ.Φ., ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μπρισίμης πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο στις νοσηλεύτριες του Κ.Υ. Φαρσάλων και μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass