ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Διατηρητέα «κοσμήματα» στην 31ης Αυγούστου

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 0:25
Το διατηρητέο κτίριο πριν τον καθαρισμό Το διατηρητέο κτίριο πριν τον καθαρισμό

 

 

Περισσότερα από εξακόσια ειδοποιητήρια έχει αποστείλει ο Δήμος Λαρισαίων σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και κατοικιών προκειμένου να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους. Μάλιστα αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός του διατηρητέου κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και 31ης Αυγούστου. Μετά και τον καθαρισμό του συγκεκριμένου κτιρίου ολοκληρώθηκε η ανάδειξη των διατηρητέων που βρίσκονται στην οδό 31ης Αυγούστου.

Οι ιδιοκτήτες αφού ειδοποιήθηκαν από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων προχώρησαν στον εσωτερικό καθαρισμό του κτιρίου και στο κλάδεμα των δέντρων. Στη συνέχεια οχήματα του Δήμου Λαρισαίων συμβάλλουν στη μεταφορά των απορριμμάτων από το σημείο. «Κάνουμε τα όσα υποσχεθήκαμε πράξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καλτσάς για να προσθέσει ότι «νοικοκυρεύουμε την πόλη πάντα με τη συνεργασία των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δήμου οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωσή τους από τυχόν ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, καθώς και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς. Συγχρόνως από τον «Καλλικράτη» προβλέπεται ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός των συγκεκριμένων χώρων από τους δήμους «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο και εντεταλμένο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Ζαούτσο «το πρόβλημα στην πόλη είναι μεγάλο. Μετά την ειδοποίηση οι οικοπεδούχοι πρέπει να προχωρήσουν στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων κατοικούμενων ή εγκαταλειμμένων κατοικιών, πολυκατοικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, να διατηρούνται καθαροί με τη φροντίδα των ιδιοκτητών τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί εστίες μόλυνσης και έχουν εμφανιστεί τρωκτικά».

Παράλληλα, ο κ. Ζαούτσος κάλεσε τους ιδιοκτήτες να ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις γειτονιές τους, ενώ υποστήριξε πως «από τη συνεργασία μας μέχρι τώρα με τους Λαρισαίους υπάρχει συνεργασία για το καλό της πόλης».

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα 2410-680203 και 2410-680200.

Ζωή Παρμάκη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass