ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΣΝΑΚ

Το ΙΝΚΑ Λάρισας στηρίζει τους καταναλωτές

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 0:32

 

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσίευμα της «Ε» που αφορούσε καταγγελία Λαρισαίου για αλλοιωμένη συσκευασία σνακ απέστειλε το ΙΝΚΑ Λάρισας που αναφέρει:
«Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα "Ελευθερία" άρθρο του δημοσιογράφου Δημήτριου Βάλλα σχετικά με αλλοιωμένη συσκευασία σνακ γνωστής εταιρίας εντός της οποίας υπήρχε μια χρυσόμυγα. Επειδή το δημοσίευμα εκτός των άλλων αναφερόταν και στο ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε διευκρινιστικά τα εξής. Αποτελούμε αναγνωρισμένη πρωτοβάθμια οργάνωση καταναλωτών και εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών. Τυγχάνουμε οργάνωση-σωματείο καταναλωτών εγγραφείσα το έτος 2007 στο Μητρώο πρωτοβάθμιων οργανώσεων καταναλωτών με αριθμό 8 η οποία ιδρύθηκε το έτος 1995 με το από 05-04-1995 καταστατικό το οποίο αναγνωρίσθηκε δυνάμει της υπ` αριθμ.131/1995 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας και καταχωρήθηκε νόμιμα στα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Λάρισας. Επίσης είμαστε πιστοποιημένη ένωση καταναλωτών με Διαχειριστική Επάρκεια τύπου Γ από το έτος 2012.
Σκοπός μας σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού μας αλλά και από τον Ν. 2251/1994 είναι η προστασία των συμφερόντων και η προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, τόσο με τη στενή όσο και με την ευρεία έννοια του όρου, στην Ελλάδα και η δικαστική εκπροσώπησή τους ενώπιον των Ελληνικών και Διεθνών Δικαστηρίων. Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Θεσσαλίας ξεκίνησε σιγά-σιγά ως μια μικρή ένωση καταναλωτών και σήμερα είναι συνώνυμη με την υπεύθυνη ενημέρωση στην προστασία του καταναλωτή σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας από την ίδρυση του σωματείου μέχρι και σήμερα με πληθώρα δικαστικών και εξωδικαστικών ενεργειών που παρέλκει να αναφέρουμε. Δυστυχώς για εμάς μοναδικοί πλέον οικονομικοί πόροι της για την κάλυψη των πάγιων λειτουργικών εξόδων της ένωσής μας αποτελούν μόνο οι εισφορές των μελών μας καθώς δεν λαμβάνουμε ουδεμία κρατική η ευρωπαϊκή επιχορήγηση ενώ η απρόσκοπτη λειτουργία της ένωσής μας επιτυγχάνεται κυρίως με την εθελοντική βοήθεια των μελών μας. Το ποσό δε των 30 ευρώ που αναφερόταν το δημοσίευμα αφορά την ετήσια συνδρομή των μελών μας υπάρχουν όμως άπειρες περιπτώσεις εγγραφής μελών απαλλασσόμενα της συνδρομής κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. για ειδικούς λόγους (πολύτεκνοι, οικονομικά αδύναμοι κτλ). Συγκεκριμένα τώρα στο περιστατικό ως οφείλαμε ενημερώσαμε τον καταναλωτή για τα δικαιώματά του και ειδικότερα τον κατευθύναμε προς υποβολή καταγγελίας στον αρμόδιο για τα θέματα αυτά Ε.Φ.Ε.Τ. που είναι Ν.Π.Δ.Δ. και έχει άλλωστε τη δυνατότητα ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, αρμοδιότητες που δεν έχει η ένωσή μας, και αφού μας ευχαρίστησε ευγενικά για τις πληροφορίες αποχώρησε με προορισμό τον ΕΦΕΤ.
Εν κατακλείδι το ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας ήταν, είναι και θα προσπαθήσει να είναι δίπλα στους καταναλωτές προασπίζοντας και προστατεύοντας τα συμφέροντά τους είναι όμως θέμα ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή του αντίστοιχα η κάθε είδους στήριξη και βοήθεια αυτών προς την ένωσή μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass