ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Η ΑΓΑΠΗ»

Εκδήλωση για τις ιώσεις

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 8:18

 

Με επιτυχία διοργανώθηκε το απογευματινό του φιλανθρωπικού συλλόγου «Η Αγάπη» του Δήμου Κιλελέρ, στο Πνευματικό Κέντρο του ι.ν. Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια.

Την εκδήλωση προλόγισε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Χαρούλα Δήμου η οποία αναφέρθηκε στον σύλλογο ο οποίος λειτουργεί με βάση τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία και σκοπός του είναι η ανάπτυξη των ανθρωπίνων σχέσεων στο πνεύμα της ισότητας και του αλληλοσεβασμού προς τον συνάνθρωπο.

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ο σύλλογος αυτή τη στιγμή στέκεται διακριτικά δίπλα στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη και στηρίζει σήμερα περίπου 270 οικογένειες του Δήμου».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ομιλήτρια Γεωργία Κατσαμάκα- Καρακώστα ανέπτυξε το θέμα «Ιώσεις -πρόληψη και θεραπεία», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «...ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό κάθε παιδί να περάσει έναν αριθμό ιώσεων γιατί αυτή η έκθεση είναι που δίνει ώθηση στην ωρίμανση της άμυνάς του. Το αν θα εκδηλώσει κλινικά συμπτώματα εξαρτάται από το ιικό φορτίο, την άμυνα του οργανισμού και το είδος του λοιμογόνου παράγοντα. Η πρόληψη των ιώσεων γίνεται γιατί ως ένα βαθμό πολλές φορές η μετάδοση της ίωσης ξεκινάει 1-2 μέρες πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα και οι πιο απλοί τρόποι πρόληψης είναι: καλό πλύσιμο των χεριών, καλός αερισμός των δωματίων, τόνωση του ανοσοποιητικού με βιταμίνες C και E, ξεκούραση και, όταν το παιδί νοσήσει το σωστό είναι να παραμείνει σπίτι για 48 ώρες χωρίς συμπτώματα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Φανή Καντώνια και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, η πρόεδρος του Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Β. Πιλάτου, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων και συλλόγων και πολλές φίλες του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass