ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 107,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Έτρεξε …για 15 ώρες ο Ελασσονίτης δρομέας Νίκος Πούτας!

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2015 16:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:12

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

Έτρεξε…για 15 ώρες, συμμετέχοντας σε διεθνή υπερμαραθώνιο 107,5 χιλιομέτρων, ο Ελασσονίτης Νίκος Πούτας, και βέβαια τερμάτισε στην 112η θέση, με ακριβή χρόνο 14 ώρες, 56 λεπτά, 26 δευτερόλεπτα!

Ο γνωστός επαγγελματίας της πόλης, που ζει και εργάζεται στην Ελασσόνα(…με καταγωγή από την Άκρη Ελασσόνας), είναι αθλητής του Χιονοδρομικού – Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, δρομέας μεγάλων αποστάσεων, φίλος των σπορ του βουνού και όχι μόνο.

Την περασμένη Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου, ο Νίκος Πούτας έδωσε το «παρών» στον 16ο διεθνή υπερμαραθώνιο με την ονομασία «Ευχίδειος Άθλος», που είχε αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών(…δίπλα από το πεδίο μάχης της πιο καθοριστικής νίκης των Ελλήνων) και τερματισμό στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Πρόκειται για ένα αγώνα υψηλών απαιτήσεων με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Οι αθλητές πήραν εκκίνηση από τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στις 12 τα μεσάνυχτα. Διέσχισαν τον κάμπο των Πλαταιών, για να ξεκινήσουν αμέσως μετά την ανάβαση στο βουνό των Μουσών Ελικώνα, να κατεβούν στο ιστορικό Δίστομο και στη συνέχεια να αρχίσουν την ανάβαση του Παρνασσού αυτή τη φορά, φθάνοντας στην Αράχοβα και …κατηφορίζοντας να τερματίσουν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών!

Λίγα λόγια την ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα – υπερμαραθωνίου 107,5 χλμ.:

Η μεταφορά της Δελφικής φλόγας στις Πλαταιές πριν 2500 χρόνια, από τον οπλίτη ημεροδρόμο Ευχίδα, αποτελεί σημείο αναφοράς και εκκίνησης 22 χρόνια τώρα, από την πρώτη λαμπαδηδρομία, και 16 χρόνια από τον 1ο Ευχίδειο άθλο, για εκατοντάδες δρομείς που έτρεξαν αυτή την ιστορική διαδρομή.
Η ιστορική μάχη των Πλαταιών και ο άθλος του ημεροδρόμου Ευχίδα, αποτελούν από μόνα τους το κίνητρο, για να θέλει κάθε αθλητής να τρέξει αυτήν την ιστορική διαδρομή. Η φλόγα των Δελφών, που έφερε στις Πλαταιές ο Ευχίδας, είναι και θα είναι ένα αναλλοίωτο σύμβολο αγνότητας και καθαρότητας, ένας εξαγνισμός, που μας βοηθά να συνεχίσουμε πιο δυνατά. Το δέος και η συγκίνηση των αθλητών όταν αντικρίζουν από ψηλά το κέντρο της γης, είναι μεγάλο, και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά όταν στον τερματισμό, άγημα αρχαίων οπλιτών τους περιμένει για να τους αποδώσει τιμές, όπως και ένα δάφνινο στεφάνι αλλά και το μοναδικό σύμβολο- έπαθλο του αγώνα η δάδα του Ευχίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass