Προτάσεις για τα προβλήματα των παραγωγών τσίπουρου του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 13 Νοε 2015 11:23

Συνάντηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου και του δήμαρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση ο βουλευτής και ο δήμαρχος έθεσαν υπ’ όψιν του αναπληρωτή υπουργού το ζήτημα των οινοποιών σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο της φορολόγησης του τσίπουρου και ιδιαίτερα για την περιοχή του Τυρνάβου, η οποία είναι ευρέως γνωστή για την παραγωγή τσίπουρου.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου για το επικείμενο νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής και ο δήμαρχος τόνισαν ότι είναι αναγκαίο η οποιαδήποτε απόφαση να βρίσκεται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αμπελουργών.

Εν συνεχεία έθεσαν στο τραπέζι το θέμα της νοθείας στο τσίπουρο. Για τον λόγο αυτό τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να προσανατολιστούν ως προς την πάταξη της νοθείας του τσίπουρου και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της φέτας ως προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι υπό διαμόρφωση και ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα ότι το τσίπουρο είναι ένα εθνικό παραδοσιακό προϊόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass